Pátek, 26. dubna 2024

Bikeři míří na Šumavu

Bikeři míří na Šumavu

Největší šumavský lyžařský areál, Špičák, bude moci také díky velmi dobré letošní sezoně rozjet od roku 2010 řadu nových investičních projektů. Jde zejména o prodloužení lanovky, rozšíření sjezdovek a výstavbu rozhledny.

"Na podzim jsme dokončili všechny biologické studie, které požadoval národní park a CHKO Šumava, abychom se mohli dále rozvíjet. Zmapovali jsme kompletní Špičák a snažíme se všemu, co je tady nutno chránit, vyhnout a nepoškodit to," řekl Vladimír Kasík z firmy Sport Service, provozující zimní středisko.

Letní sezona, tedy provoz bikeparku a lanovky, začne letos 13. června a potrvá do poloviny září. Areál chce v létě otevřít nové trasy pro bikery. "Na ministerstvu životního prostředí už je oznámení a neměl by s tím být problém, protože CHKO souhlasí," řekl Kasík. Od loňska je povolena jedna trasa, provozovatel dále žádá o dvě freeridové a jednu sjezdovou.

ZDROJ: SPORT&WELLNESS MANAGEMENT

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů