Středa, 24. dubna 2024

Fórum pro udržitelný rozvoj se sejde ve čtvrtek

Fórum pro udržitelný rozvoj se sejde ve čtvrtek

V pořadí již šesté  Fórum pro udržitelný rozvoj 2009 svolal na čtvrtek 23. dubna do Lichtenštejnského paláce v Praze předseda Rady vlády pro udržitelný rozvoj (RVUR), premiér Mirek Topolánek.
 
Jednání Fóra proběhne od 12:30 do 16:00 v Hnědém sále Lichtenštejnského paláce (U Sovových mlýnů 4). Na jednání naváže tiskový brífink v Masarykově salonku paláce od 16:00 do 16:15.

Fórum je v letošním roce plně věnováno  probíhající aktualizaci Strategie udržitelného rozvoje ČR (SUR ČR) a bude jedním z mezníků veřejné diskuse k tomuto dokumentu (duben – květen 2009).

Série odborných prezentací se zaměří na hlavní principy a milníky procesu aktualizace SUR ČR,  harmonogram další práce na SUR ČR, budoucnost a vyústění projektu a na představení  pěti prioritních os dokumentu (Populace, člověk a zdraví; Ekonomika a inovace; Rozvoj území; Krajina, ekosystémy a biologická rozmanitost; Stabilní a bezpečná společnost).

Průběh veřejné diskuse bude vyhodnocen a po zapracování připomínek a námětů odborné i široké veřejnosti a schválení Radou vlády pro udržitelný rozvoj se předpokládá  předložení  textu aktualizované SUR ČR  k posouzení  a schválení  vládě ČR v termínu do 30. listopadu 2009.

K účasti na Fóru jsou zváni odborníci, novináři, představitelé významných podnikatelských subjektů a zájmových skupin,  široká  veřejnost, ti, jimž leží na srdci kvalita života a postupné naplňování tří základních cílů udržitelného rozvoje: sociální rozvoj, respektující potřeby všech členů společnosti, účinná ochrana životního prostředí a šetrné využívání přírodních zdrojů, udržení vysoké a stabilní úrovně ekonomického růstu a zaměstnanosti.

Registrace na  akci probíhá na  adrese: www.mzp.cz.  

Na webové adrese  http://www.mzp.cz/cz/udrzitelny_rozvoj  a rozcestníku www.udrzitelny-rozvoj.cz  je možno se seznamovat s aktuálními dokumenty k udržitelnému rozvoji.  

Text SUR ČR i přípravné studie k dopracování  SUR jsou zveřejněny  na www.mzp.cz.

Kontaktní osoba: Jaroslava Hlaváčková, e-mail: jaroslava.hlavackova@mzp.cz

Zdroj:MŽP
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů