Pátek, 19. dubna 2024

MAS Moravský kras o.s. pořádá mezinárodní konferenci o úsporách energie v budovách ve střední a východní Evropě

MAS Moravský kras o.s. pořádá mezinárodní konferenci o úsporách energie v budovách ve střední a východní Evropě
Ve čtvrtek 23. a v pátek 24 dubna se na zámek ve Křtinách sjedou z celé Evropy účastníci konference „Opatření na úspory energie v obcích a městech – právní podmínky a celostní plánování bytové výstavby“. Hostem konference bude mimo jiné zástupce Evropské komise, která v rámci programu Inteligentní Energie pro Evropu podpořila tříletý projekt INTENSE, v jehož rámci akce proběhne. Úvodní slovo bude patřit radnímu Jihomoravského kraje, panu Mgr. Ivo Polákovi, který nad konferencí převzal oficiální záštitu.

MAS Moravský kras je jedním z 28 partnerů projektu ze zemí střední a východní Evropy a z Německa, kteří se na projektu „Energeticky úsporná opatření v obecních bytech v zemích střední a východní Evropy“ podílí.

„Je pro nás velkou ctí hostit více než padesát delegátů téměř z celé Evropy. Těšíme se na příklady dobré praxe v energeticky úsporné bytové výstavbě od partnerů z Německa a věříme, že naše akce bude přínosem i pro obce v moravském krasu – členy MAS Moravský kras,“ shrnul očekávání předseda MAS Moravský kras o.s. Miloslav Novotný, jinak též starosta obce Vavřinec.

Cílem projektu je ovlivnit bytovou výstavbu na úrovni legislativy, technických norem, plánování a spotřebitelského chování. Partneři projektu chtějí podpořit zavádění opatření pro úspory energie u novostaveb v Jihomoravském kraji a potažmo v celé střední a východní Evropě, vybrat a přenést do České republiky příklady dobré praxe ze zemí „staré“ EU v oblasti úspor energií v budovách. Ambicí projektu je zvýšit povědomí veřejnosti o úsporách energie a v dlouhodobém horizontu i poptávku po takových budovách v Jihomoravském kraji.

Program konference je ke stažení zde.

Přihláška na konferenci je ke stažení zde.

Na konferenci je zajištěno simultánní tlumočení z angličtiny/češtiny.

Ing. Jozef Jančo
Manažer MAS
MAS Moravský kras o.s.
679 13 Sloup 221
tel. 739 042 933

Ing. Stanislav Kutáček
Koordinátor projektu INTENSE
MAS Moravský kras o.s.
679 13 Sloup 221
tel. 736 643 394

www.mas-moravsky-kras.cz
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů