Úterý, 23. dubna 2024

Tipy v krajích

Tipy v krajích

Královéhradecký kraj

Krňovice

Den Země ve skanzenu

V sobotu 25. dubna proběhne v Podorlickém skanzenu v Krňovicích mezi 10. a 16. hodinou tradiční oslava Dne Země. Skanzen soustřeďuje architektonické a technické památky regionu Královéhradecka, podhůří Orlických hor a Podkrkonoší. V rámci oslav představí své aktivity místní organizace Českého svazu ochránců přírody Orlice. Při procházkách lesem návštěvníkům přiblíží průvodci poznávání přírodnin a představí i plánovanou revitalizaci drobného vodního toku. Nemohou chybět ani informace o programu SFŽP - Zelená úsporám a nakládání s odpady, navíc proběhne výroba ptačích budek.

Krňovice 17, tel.: 495 591 633, www.krnovice.cz

 

Plzeňský kraj

Plzeň

Plzeňský Den Země

Tak jako se 22. duben oslavuje jinde ve světě, i Plzeňská zoo připravila ke Dni Země celodenní program, pouze termín posunula do víkendu na sobotu 25. dubna. Dopoledne se můžete vydat na přírodovědnou vycházku k boleveckým rybníkům spojenou s výsadbou Stromu Země u Šídlováku, v odpoledních hodinách pak vyvrcholí soutěž ve sběru hliníkového odpadu v Kilometrovce. Hliníkové koule můžete odevzdat při happeningu na jejím počátku u Kalikovského mlýna, popřípadě u hlavní pokladny zoo, nebo ve specializované expozici Akva-tera na Palackého třídě 5. Pro vylosované sběrače budou připraveny zajímavé ceny, proto neopomeňte svůj hliníkový vklad označit jménem a adresou.

Pod vinicemi 9, tel.: 378 038 301, www.zooplzen.cz

 

Pardubický kraj

Litomyšl

Planeta lidí

Regionální Muzeum Litomyšl zprostředkovalo pro své návštěvníky výstavu fotografií Miroslava Švejnohy s názvem Planeta lidí. Vystavené snímky zachycují zajímavé lidi z celého světa, převážně příslušníky lokálních etnik z Afriky a Asie. Miroslav Švejnoha se prostřednictvím fotoaparátu snaží přiblížit tradice, zvyky a folklor obyvatel žijících v exotických oblastech. Výstava je prodejní, přičemž její organizaci zajistilo Humanistické centrum Narovinu. Výtěžek z této přehlídky bude použit na financování letního tábora pro děti z nejchudších částí Keni.

Jiráskova 9, tel.: 461 615 287, www.rml.cz

Zdroj:IN magazín
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů