Pátek, 29. března 2024

NP Šumava letos opět zpřístupní přírodu pro seniory a handicapované

NP Šumava letos opět zpřístupní přírodu pro seniory a handicapované

ŠUMAVA - Senioři, lidé se sníženou mobilitou a handicapovaní mají letos opět šanci podívat se do Národního Parku Šumava. Správa parku spolupořádá celodenní autobusové zájezdy s průvodcem. Program je určen pouze pro osoby v důchodovém věku, držitele průkazu ZTP, ZTP/P a pro vozíčkáře a jejich doprovod.


"Zájezdy se realizují od poloviny května do poloviny června a od září do října, při přihlášení alespoň 22 osob. Cena 200 korun za osobu zahrnuje dopravu a průvodce," uvedla mluvčí parku Jana Zwettlerová.

Trasa zájezdu je - Hartmanice/Dobrá Voda - Velký Babylon - Stodůlky - Zhůří u Javorné - Hůrka - Hauswaldská kaple - Rokyta - Tříjezerní slať - Javoří Pila - Modrava - Srní, Klostermannova vyhlídka.

Autobusy do NP budou vyjíždět z nástupního místa ve Vimperku každou středu v půl osmé ráno hodin. Předpokládaný čas návratu je v 17.15 hodin. Dalším nástupním místem je nádraží ČD v Sušici, odkud autobus vyjíždí každé úterý a čtvrtek v 8 hodin, návrat je plánován na 17 hodinu.

Rezervace termínů zájezdů přijímá dopravce na telefonním čísle: 376 524 541, fax: 376 524 639, e-mail: susice@csadplzen.cz. Další informace pro turisty jsou na stránkách www.npsumava.cz.


Autor / zdroj: Mediafax
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů