Čtvrtek, 25. dubna 2024

Pozvánka na veletrh Watenvi 2009

Pozvánka na veletrh Watenvi 2009

Již zítra se otvírají brány mezinárodního vodohospodářského a ekologického veletrhu, zaměřeného na odpadové a vodní hospodářství a environmentální technologie, Watenvi 2009.

I letos zde bude mít svůj stánek Ministerstvo životního prostředí spolu se Státním fondem životního prostředí ČR. Společný stánek obou institucí bude sloužit návštěvníkům veletrhu především jako poradenské středisko dotačních programů OPŽP a Zelená úsporám a infostánek MŽP. Najdete nás v pavilonu D.

Stejně jako v předešlých letech nabízí veletrh Watenvi bohatý doprovodný program. Určen je nejen pro odborníky, ale též pro zástupce měst a obcí. Zaměřen bude na dotační politiku i na legislativu v oboru vodohospodářství a odpadového hospodářství. Veletrh bude oficiálně zahájen zítra 26. května v 10.00 před pavilonem D.

Za MŽP se slavnostního zahájení zúčastní 1. náměstek ministra životního prostředí Jan Dusík.

 

Doprovodný program na společném stánku MŽP a SFŽP 

Letos připravilo MŽP spolu se SFŽP bohatý doprovodný program i na samotném stánku. Zítra se při krátkých seminářích a filmových projekcích budeme věnovat nové odpadové legislativě, především recyklaci a bioodpadům.

 

Přijďte nás navštívit a diskutovat se zajímavými hosty!

 

Úterní hosté:

Daniel Vondrouš, poradce ministra životního prostředí

Tomáš Hodek, Ekodomov, o.s. a další

 

Hosté budou k dispozici i pro média. Pro případná interview prosím kontaktujte Petru Roubíčkovou, petra.roubickova@mzp.cz, tel. 725 786 395. 

 

Podrobný doprovodný program na stánku najdete na www.env.cz

 

Úterní doprovodný program veletrhu Watenvi s účastí MŽP

Venkovní expozice Ochrana před povodněmi 26.5.- 28.5. 2009

Již tradičně bude součástí veletrhů venkovní expozice Ochrana před povodněmi, najdete ji  mezi pavilony G a Z. Čtyřikrát denně bude možné shlédnout komentované ukázky protipovodňových opatření Podpořené celodenní projekcí na LED-stěně. MŽP  ve spolupráci s Českou protipovodňovou asociací, MD, MPO a komerčními vystavovateli připravilo modely: Vodní tok, Příčinná srážka, Limnigrafická stanice, Ochrana stavby s výstavou vybavení povodňových komisí.V rámci expozice, budou pracovníci MŽP, odboru ochrany vod podávat informace k dotacím z OPŽP  oblasti podpory 1.3.1 omezování rizika povodní a dále k informačnímu systému POVIS, k digitálním povodňovým plánům a k implementaci povodňové směrnice.

 

Seminář k nové legislativě v oboru vodního hospodářství a odpadů

Ihned po zahájení veletrhu se bude konat seminář na téma „Nová legislativa – odpadové hospodářství, ekologické škody, vodní hospodářství“. Pořadatelem semináře je  Ministerstvo životního prostředí. Seminář je rozdělen do dvou bloků. První se bude zabývat přehledem a vývojem odpadové legislativy, zákonem o odpadech, vyhláškami o biodopadech, zákonem o předcházející ekologické újmě a její nápravě a vyhláškou o zajišťování a nápravě ekologické újmy na půdě. Druhý blok bude věnován přednáškám o nové legislativě v oboru vodního hospodářství a novele zákona o vodách.

 

Program semináře:

Nová legislativa – odpadové hospodářství, ekologické škody, vodní hospodářství

 

10.00 - 15.00

1.blok - 10:30 – 13:30

 

Pořadatel: Ministerstvo životního prostředí ČR

Organizátor: Ministerstvo životního prostředí ČR

 

Místo konání: sál Press Center, Pavilon E

 

Vstup: volný

 

• Přehled a vývoj odpadové legislativy : Mgr. Libor Dvořák, ředitel Odboru legislativního , MŽP

 

• Zákon o odpadech, nová rámcová koncepce :  RNDr. Zdeňka Bubeníková, Ph.D., ředitelka Odboru odpadů, MŽP

 

• Vyhláška o bioodpadech, metodický návod pro nakládání s BRO, zelená kniha : Ing. Dagmar Sirotková,  vedoucí odboru CeHO (Centrum hospodaření s odpady), Výzkumný ústav vodohospodářský TGM

 

• Zákon o předcházení ekologické újmě a o její nápravě : JUDr. Ondřej Vícha, Odbor legislativní, MŽP

 

• Vyhláška o zjišťování a nápravě ekologické újmy na půdě: RNDr. Pavla Kačabová, ředitelka Odboru ekologických škod, MŽP
Zdroj:MŽP
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů