Čtvrtek, 18. dubna 2024

Krátce - různé

Krátce - různé

Staré ekologické zátěže není nutno likvidovat nákladným způsobem, řekl ve Dvaceti minutách Radiožurnálu bývalý ministr životního prostředí a senátor za ODS Bedřich Moldan.
Nový šéf resortu životního prostředí Ladislav Miko označil částku 115 miliard korun, která je vyčleněná na zakázku likvidace těchto škod, za strop. A připustil, že by měla být o desítky miliard nižší. S ním souhlasí i Moldan.
"V mnoha případech by se možná až extrémně udělalo lépe, kdyby se příslušná skládka odpadů nebo podobná věc ohradila, nepustil se tam nikdo - prostě bychom se smířili s tím, že území nebude využíváno po desítky let, než to někam převézt, rozvrtat to. A možná bychom asanací nebo sanací udělali vlastně větší škodu. Takže tady bych opravdu doporučil maximální opatrnost," poznamenal Moldan.

Bursíkovi zelení nedají pokoj Hradu. V dalším volebním klipu, který zveřejnili na serveru YouTube si opět berou na paškál prezidenta Václava Klause. Tentokrát kvůli jeho postoji k lisabonské smlouvě. Zatímco zelení politici jsou skuteční, Klause představuje v jejich aranžmá na statku kohout. Lidovci zase nechali na Lisabon střílet z hradní Aurory.

Již páté zasedání Monitorovacího výboru Operačního programu Životní prostředí (OPŽP) se uskuteční ve čtvrtek 28. května 2009.
Na programu zasedání bude mimo jiné zpráva o průběhu realizace Operačního programu Životní prostředí, projednání a schválení Výroční zprávy OPŽP za rok 2008. Členové výboru budou též projednávat a schvalovat změny ve Statutu Monitorovacího výboru OPŽP a budou seznámeni s realizací Komunikačního plánu OPŽP.

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů