Úterý, 23. dubna 2024

Barák: Watenvi přispívá ke zlepšení životního prostředí v regionu střední Evropy

Barák: Watenvi přispívá ke zlepšení životního prostředí v regionu střední Evropy

Sdružení oboru vodovodů a kanalizací České republiky, jehož členové vyrábějí pitnou vodu pro devět a půl milionu obyvatel a následně ji čistí pro téměř osm a půl milionu obyvatel, je hrdé na to, že je již po patnácté hlavním organizátorem mezinárodní vodohospodářské výstavy Vodovody-Kanalizace.
Spolu s mezinárodním veletrhem techniky pro tvorbu a ochranu životního prostředí Envibrno se v tomto roce na brněnském výstavišti koná pod společným názvem Watenvi. Řekl to na slavnostním zahájení František Barák, předseda představenstva SOVAK.

„Jsme rádi, že našim občanům můžeme dodávat kvalitní pitnou vodu a že ji následně můžeme vrátit do přírody v takovém stavu, aby přírodě pomohla, a ne jí škodila jako v nedávných letech. Jsem rád, že na tomto výstavišti se prezentují zástupci našich vodárenských společností, naši dodavatelé, projektanti a naši partneři. Přeji nám všem, aby podobná výstava přispěla ke zlepšení životního prostředí v celém našem regionu i v regionu celé střední Evropy,“ uvedl Barák.

Generální ředitel Veletrhy Brno a.s. Jiří Škrla připomněl, že významným aspektem veletrhů je výměna zkušeností. „Jsem proto rád, že se veletrhu účastní obchodní mise z Bulharska, Rumunska i z Chorvatska. Vážím si spolupráce s Ministerstvem životního prostředí a zemědělství Saska, které ve spolupráci s českou a německou obchodní a hospodářskou komorou zorganizovalo Česko-saské fórum životního prostředí. Chci poděkovat všem vystavovatelům i těm, kteří tento veletrh podporují. Jsou to Ministerstvo životního prostředí České republiky, Ministerstvo zemědělství ČR, Sdružení oboru vodohospodářství a kanalizací, Svaz vodního hospodářství, Státní fond životního prostředí a Protipovodňová asociace,“ konstatoval generální ředitel.

Slavnostního zahájení Mezinárodního vodohospodářského a ekologického veletrhu Watenvi se zúčastnili Michal Hašek, hejtman Jihomoravského kraje, Ivo Bárek, předseda výboru pro územní rozvoj, veřejnou správu a životní prostředí Senátu Parlamentu ČR, Libor Ambrozek, předseda výboru pro životní prostředí Poslanecké sněmovny Parlamentu České republiky, Jan Dusík, náměstek ministra životního prostředí České republiky, Karel Tureček, náměstek ministra zemědělství České republiky, Erik Geuss, náměstek ministra průmyslu a obchodu České republiky, Jürgen Staube, státní tajemník Ministerstva životního prostředí Saska a další významní hosté.
Tiskové středisko BVV

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů