zpravodajství životního prostředí již od roku 1999

Ochutnávka kulinářských specialit s hmyzem na stánku EnviWebu

28.05.2009
Obecné
Příroda
Zemědělství
Ochutnávka kulinářských specialit s hmyzem na stánku EnviWebu

HmyzNaTaliriJiž téměř tradiční vaření s hmyzem proběhlo na našem stánku na veletrhu Watenvi, tentokrát zpestřené křtem nové knihy a DVD s tematikou entomofágie. Mediálně vděčná akce se těší velkému zájmu návštěvníků veletrhu i sdělovacích prostředků a nejinak tomu bylo i letos. Navíc jsme pro Vás připravili i nové webové stránky www.HmyzNaTaliri.cz

R.J.

Mistr kuchař Petr Ocknecht vysvětlil, že hmyz se nejprve usmrtí v horké vodě a teprve poté se opeče a následně konzumuje. Pochlubil se, že vždy dá přednost jídlu připraveného z hmyzu před propečeným steakem. Hmyz je pro tyto účely speciálně chován, nejedná se tedy o „sebrané“ brouky někde na louce či na poli. Součástí ochutnávky byl i křest knihy Kuchyně hmyzem zpestřená. Jedna z autorek, profesorka Marie Borkovcová, uvedla, že v publikaci je 105 receptů na vynikající hmyzí jídla. Na otázku, jak ji napadlo napsat tuto knihu, odpověděla: „Před lety jsem na přednášce na univerzitě viděla profesora Dalibora Povolného jíst živého švába a stále jsem přemýšlela o významu těchto surovin pro zdraví člověka. Za pár let jsem sama stála za katedrou a studenti mě vyprovokovali, abych také snědla živého švába. Zájem studentů o toto netradiční jídlo rostl a pojem entomofágie se rozšířil do povědomí mnoha lidí a zájem o recepty a vaření hmyzu neustále roste.“

Napsalo Tiskové středisko BVV

A ostatní:

http://brnensky.denik.cz/zpravy_region/hmyzi-delikatesy-ochutnavaji-brnane-na-veletrzich.html

http://www.blesk.cz/galerie/114375/?foto=0

kde najdete fota i video..

Komentáře k článku. Co si myslí ostatní?

Další články
Chystané akce
Ukliďme Česko
23
9. 2017
23.9.2017 - Festival, slavnost
Brno
10
10. 2017
10-12.10.2017 - Konference
Milovy - Sněžné
Podněty ZmapujTo
Mohlo by vás také zajímat
Naši partneři
Složky životního prostředí