Sobota, 20. dubna 2024

Krátce - různé

Krátce - různé

Ve městě Chengdu v čínské provincii Si Chuan se dnes konalo Asijsko-evropské sympozium o spolupráci pro zvýšení schopnosti různých zemí v boji s přírodními pohromami. Na sympoziu čínský vicepremiér Hui Liangyu uvedl, že Čína bude upevňovat spolupráci s různými asijskými a evropskými zeměmi pro urychlení společného zvýšení schopnosti různých zemí v boji s přírodními pohromami.
Hui Liangyu poukázal na to, že Čína vytvořila státní komplexní program na snížení rizika přírodních pohrom a snaží se zvýšit schopnost předpovídání a detekování přírodních pohrom. Přitom bude Čína aktivně realizovat mezinárodní komunikaci a spolupráci v boji proti přírodním pohromám. Sdělil, že přírodní pohromy jsou pro lidské společenství dlouhodobou výzvou. Asijské a evropské země by měly zvýšit komunikaci a spolupráci v oblasti snížení a překonání přírodních pohrom.

Dnes byl v Pekingu zahájen 2. týden pro životní prostředí a zdraví. Na zahajovacím ceremoniálu přednesl předseda čínské demokratické strany rolníků a dělníků Sang Wei-guo projev, ve kterém konstatoval, že cílem této akce je propagovat myšlenku harmonického soužití mezi člověkem a přírodou, aby se zvýšilo povědomí o životním prostředí a byl zajištěn trvalý rozvoj společenství.
5. června je světový den životního prostředí, jehož letošním tématem je „Země tě potřebuje, sjednocení v reakci na klimatické změny."

Od 1. června je pro veřejnost uzavřena státní přírodní zóna Wuyishan v provincii Fujian. Vstupenky do oblasti Wuyishan už se neprodávají. Po schválení přípravné procedury bude v oblasti Wuyishan zahájen vědecký výzkum.
Tajemník státní přírodní zóny Wuyishan Zou Xinqiu řekl, že zrušení turismu ve Wuyishan je nové opatření na realizaci trvale udržitelného rozvoje této přírodní zóny a posílení ochrany této přírodní zóny. Nové opatření přispěje k blahobytu dalších generací.

Chráníte přírodu? Ucházejte se o ocenění „Země žen 2010“
Nadace Yves Rocher otevírá pod záštitou Ministerstva životního prostředí České republiky třetí ročník národního kola ocenění „Země žen“. Toto ocenění je určeno ženám, které se dlouhodobě zasazují o zlepšení životního prostředí.

Mezinárodní experti na pasivní domy se v dubnu sešli už po třinácté. Tentokrát to bylo v německém Frankfurtu nad Mohanem. Kromě konference se tam konal i veletrh.
V polovině dubna se ve Frankfurtu nad Mohanem sešlo přes 1200 účastníků z více než 50 zemí na 13. mezinárovní konferenci Passivhaustagung, aby v 16 pracovních skupinách diskutovali mimo jiné o zateplení, sanaci, nebytových stavbách a nových použití pasivních standardů. Současně s konferencí se ve Frankfurtu konal i specializovaný veletrh, který navštívilo přes 4000 návštěvníků. Tyto akce potvrdily, že pasivní domy už nejsou exotickou zvláštností, ale stavební koncepcí pro všechny.

Minule utery se Brno rozhodlo, ze podnikne veskere potrebne kroky, aby se jihomoravska metropole mohla pripojit k Umluve starostu a primatoru. Ta predstavuje zasadni nastroj pro splneni cilu Evropske unie snizit emise oxidu uhliciteho zejmena z fosilnich paliv. Brno se tak stane prvnim ceskym mestem, ktere pristoupi k praktickemu plneni klimaticko-energetickeho balicku EU, jenz predepisuje snizit do roku 2020 exhalace CO2 o nejmene 20%.

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů