Pátek, 19. dubna 2024

Humorem proti devastaci půdy

Humorem proti devastaci půdy

Od 4.6.2009 můžete vydražit v internetové dražbě na www.ekodomov.cz originály kreseb předních českých karikaturistů, získáte originální prezentaci svého jména či značky a podpoříte odpovědné hospodaření s půdou a bioodpady.

V České republice je ohrožena kvalita potravin, neboť dlouhodobě v půdě ubývá humus a organická hmota. „Aktuálně je splavováním ornice ohrožena více než polovina zemědělské půdy, je proto nutné realizovat protierozní opatření, hnojit kompostem a jinými organickými hnojivy“, uvádí Ing. Jan Vopravil, Ph.D z Výzkumného ústavu meliorací a ochrany půd. Na tento nepříznivý trend a nezbytnost realizace odděleného sběru bioodpadu a kompostování se snaží upozornit občanské sdružení Ekodomov kampaní Dejte šanci bioodpadu.

Internetová dražba originálních kreslených vtipů vzniklých v rámci soutěže renomovaných českých kreslířů, kterou vyhlásil Ekodomov ve spolupráci s Českou unií karikaturistů na www.ekodomov.cz, je další formou zviditelnění této problematiky. Cílem této dražby je získat finanční prostředky na uhrazení autorských honorářů a kresby pak zdarma nabídnout médiím a osvětovým organizacím jako jeden z nástrojů na podporu informovanosti o kompostování a problematice nakládání s bioodpady. Případný zisk z vydražených kreseb bude použit pro vydání osvětové publikace o půdě a bioodpadech.

Získejte originální vtipnou prezentaci! V dražbě jsou nabízeny kreslené vtipy ke koupi za nejnižší dražební cenu 650,- Kč za jeden originál kresby formátu A4. Některé vtipy mají cenu vyšší, jedná se o vítězné kresby ze soutěže Miss kompost 2009. Originál kresby bude zaslán na dobírku dražiteli a kopie v digitální podobě bude uvolněna mediím pro realizaci další osvěty. Po vydražení bude součástí kresby na dolním okraji jméno autora a jméno nebo název firmy dražitele originálu ve tvaru: "/jméno autora kresby/ sponzoruje /celé jméno nebo název firmy/". Zakoupením kresby tak přispějete ke zvyšování povědomí o problematice bioodpadů a tím i ke zkvalitnění životního prostředí. Získáte originální výtvarné dílo a komerční organizace a podnikatelé získají možnost netradiční prezentace své firmy.

 


Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů