Čtvrtek, 28. března 2024

Americký žhář byl za lesní požáry odsouzen k smrti

Americký žhář byl za lesní požáry odsouzen k smrti
Kalifornský soud v pátek odsoudil k smrti muže za vraždu pěti hasičů tím, že způsobil lesní požár v říjnu 2006. Informovala o tom BBC.

Automechanik Raymond Lee Oyler (38) byl obviněn ze způsobení požáru „Esperanza“ v Riverside County asi 150 kilometrů od Los Angeles a mnoha dalších požárů ve stejné oblasti.

Během požáru Esperanza zahynuli čtyři hasiči, kteří se pokoušeli uhasit požár jednoho neobydleného domu. Soudce to vyhodnotil jako vraždu prvního stupně.

„Oyler si stanovil svou misi - vyléval si zlost tím, že zapaloval ohně a jak ukázala svědectví, průběžně se v tom zlepšoval,“ prohlásil soudce Charles Morgan. „Věděl, že mladí muži a ženy nasadili svoje životy, aby chránili ostatní lidi a jejich majetek, přesto však pokračoval,“ dodal soudce.

Oylerův obhájce Mark McDonald uvedl, že jeho klient rozsudek očekával. „Když se přenesl přes první verdikt, byl už v klidu,“ prohlásil McDonald.

Porota navrhla trest smrti po měsíc trvajícím procesu.

Autor: Tereza Frantová

http://www.mediafax.cz

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů