Čtvrtek, 28. března 2024

Problémy s hlukom v B.Bystrici vyrieši zvukomer

Problémy s hlukom v B.Bystrici vyrieši zvukomer

Sťažnosti Banskobystričanov na nadmerný hluk sa budú riešiť rýchlejšie ako doteraz. Magistrát sa totiž rozhodol zakúpiť špeciálny zvukomer. Ten priamo na mieste určí zdroj hlučnosti a proti jeho pôvodcovi polícia okamžite zakročí. Ľudia tak na nápravu nebudú musieť čakať celé mesiace.

Obyvatelia Banskej Bystrice pravidelne zásobujú magistrát sťažnosťami, ktoré sa týkajú hluku. Niektorým prekážajú stavbári, či cestári a ďalším susedia, diskotéky a tiež hluk z letných terás.

Hoci ľudia v prípade vážnych problémov volali k hlučným prevádzkam a susedom mestských policajtov, tí boli bezmocní. Nemohli preukázať, že nadmerný hluk pochádza práve od nich.

Ak sťažnosti obyvateľov pretrvávali, mesto požiadalo o zmeranie intenzity hluku Regionálny úrad verejného zdravotníctva. Pre ich zaneprázdnenosť to ale trvalo dosť dlho.

Aj preto sa magistrát rozhodol zakúpiť špeciálny zvukomer, ktorý majiteľov hlučných prevádzok na mieste usvedčí. Aby mesto mohlo pristúpiť k sankciám, merania musia byť presné.

http://www.ta3.com

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů