Středa, 24. dubna 2024

Zpráva ze semináře: Tradiční přehlídka polních pokusů

Zpráva ze semináře: Tradiční přehlídka polních pokusů

Rozbor aktuálních poznatků při pěstování rostlin v ekologickém zemědělství

Místo konání: Pokusná stanice KRV FAPPZ České zemědělské univerzity v Praze

Hlavní město Praha

 

Termín konání: 23. června 2009

Seminář byl určen pro všechny subjekty působící v zemědělství a na venkově, zúčastnili se ho zemědělci hospodařící v systému ekologického zemědělství, členové PRO-BIO Svazu ekologických zemědělců i nečlenové, konvenční zemědělci, zástupci a studenti ČZU Praha. Navázal na dlouholetou tradici pořádání Polních dnů Pokusné stanice KRV FAPPZ v Uhříněvsi. Témata byla zvolena tak, aby si každý mohl vybrat dle svého zaměření, případně zájmu.

Historii a činnosti pokusné stanice krátce představil  její vedoucí pan Libor Mičák[odkaz na prezentaci]. Dalším příspěvkem vystoupil Prof. Ing. Jiří Petr, DrSc.dr.h.c[odkaz na prezentaci] a představil výsledky výzkumu v ekologickém zemědělství za dobu fungování pokusné stanice. Ještě před vycházkou do terénu přednesla svoje závěry z pěstování netradičních a často opomíjených obilovin Doc. Ing.  Capouchová, CSc[odkaz na prezentaci].

 

Všichni zúčastnění kladně hodnotili přehlednost zpracování výsledků pokusů a přínos celé Pokusné stanice. Především   byly oceněny pokusy pěstování netradičních a dnes již opomíjených plodin a jejich možnosti navracení zpět do prvovýroby.

 

Velký zájem byl i přes nepřízeň počasí o přehlídku porostů v terénu, která byla doplněna výkladem Ing. Petra Dvořáka, Ph. D.[odkaz na prezentaci]

 

 Občerstvení podávané na semináři bylo v bio kvalitě, což umožnilo všem zúčastněným porovnat rozdíl v chuti oproti běžným potravinám.

Prezentace byly poskytnuty zájemcům přítomným na semináři a Prof. Ing. Petrovi ke studijním účelů ostatních studentů ČZU Praha.

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů