Pátek, 19. dubna 2024

Výroční zpráva OPŽP byla Evropskou komisí přijata bez připomínek

Výroční zpráva OPŽP byla Evropskou komisí přijata bez připomínek
Přijetí Výroční zprávy OPŽP je dalším úspěchem Ministerstva životního prostředí a Státního fondu životního prostředí ČR a týmu všech jejich pracovníků, kteří se na administraci Operačního programu Životní prostředí podílejí.

Výroční zpráva OPŽP za rok 2008, která byla schválena Monitorovacím výborem OPŽP v Praze dne 28. května 2009, byla Evropskou komisí 25. června 2009 shledána přípustnou, tzn. obsahuje všechny náležitosti, které vyžaduje legislativa Evropské unie. Po detailnějším prostudování obsahu nemá Evropská komise k Výroční zprávě OPŽP za rok 2008 další komentáře a zpráva je tedy ke dni 16. července 2009 Evropskou komisí přijata.

Výroční zpráva popisuje stav Operačního programu Životní prostředí k 31. prosinci 2008. K nalezení jsou zde podrobné informace o vyhlášených výzvách, o finančním čerpání v rámci jednotlivých prioritních os a o plnění věcných indikátorů. Vše je doplněno příklady realizovaných projektů s fotografiemi. Kapitola 5 informuje o čerpání Technické pomoci OP Životní prostředí, včetně příkladů projektů. Informace o plnění Komunikačního plánu jsou podrobně rozepsány v kapitole 6 Informování a propagace a jsou shrnuty v příloze č. 3.

Přílohou VZ je seznam nejčastějších chyb v žádostech a projektech včetně doporučení pro žadatele a příjemce. Dalšími přílohami jsou Indikativní seznam velkých projektů a Standardní monitorovací tabulka. Ta přehledně shrnuje finanční čerpání programu.

Zdroj:Operační program Životní prostředí
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů