Středa, 24. dubna 2024

Bezpečnější provoz s větším ohledem na životní prostředí : třetí generace pneumatik run flat

Bezpečnější provoz s větším ohledem na životní prostředí : třetí generace pneumatik run flat

Společnost Bridgestone Corporation oznámila, že úspěšně dokončila vývoj nových technologií, které v praxi zvýší úroveň jízdního komfortu pneumatik run-flat*1. Bridgestone začne prodávat "třetí generaci" pneumatik run-flat v roce 2009, přičemž se zaměří na dodávky výrobcům nových osobních vozů.
Po celém světě vzrůstá povědomí zákazníků o ekologii a automobilky na tuto skutečnost reagují zaváděním lehčích a menších vozů do výroby. Společnost Bridgestone je v souvislosti s tímto trendem přesvědčena o tom, že se třetí generace pneumatik run-flat stane v širokém měřítku součástí originální výbavy osobních vozů, z níž vytlačí klasická rezervní kola. Bridgestone věří, že další popularizace bezpečných a ekologických pneumatik run-flat přispěje výrazným způsobem k rozvoji lidské společnosti.
Podle společnosti Bridgestone jsou pneumatiky run-flat nejlepší volbou z různých způsobů, jak nahradit rezervní kolo, neboť nabízejí následující přednosti:
(1) lepší stabilitu při jízdě s defektní pneumatikou
(2) větší bezpečnost, neboť odpadá nutnost měnit kolo na rizikových místech, jako jsou dálnice
(3) zaručenou mobilitu nejen v případě proražení pneumatiky v oblasti běhounu, ale i při poškození bočních stěn.
Kdyby všechna vozidla jezdila bez rezervních kol, znamenalo by to úsporu přibližně 59 milionů*2 pneumatik ročně. Kdybychom brali v úvahu celou životnost rezervních pneumatik od těžby surovin až po likvidaci, pak by kromě toho mohlo dojít ke snížení emisí CO2 přibližně o 2 miliony tun za rok.*3 Další snížení emisí CO2 by přinesla eliminace samotných rezervních kol.
S výhodami třetí generace pneumatik run-flat přispívá Bridgestone k vytvoření mobilní
společnosti, která bude cestovat bezpečněji a bude lépe chránit své životní prostředí.
*1 Pneumatiky run-flat jsou pneumatiky, které umožňují v případě defektu pokračovat v jízdě sníženou rychlostí na omezenou vzdálenost. Za předpokladu normálního stylu jízdy lze na nich ujet při tlaku 0 kPa až 80 km rychlostí 80 km/h (technická norma ISO).
Vzdálenost 80 km, kterou lze ujet s pneumatikami run-flat (při tlaku vzduchu v pneumatikách 0 kPa), odpovídá podmínkám technické normy ISO. Informace o vzdálenosti, kterou lze ujet v běžném provozu, naleznete v návodu k použití.
*2 Průzkum společnosti Bridgestone.

Bridgestone Europe NV/SA s evropskou centrálou v belgickém Bruselu je klíčovou divizí Bridgestone Corporation. V Evropě
vyvinuté a vyrobené špičkové pneumatiky distribuuje prostřednictvím svých 17 prodejních společností a dalších kanálů do celé Evropy. Produkty jsou rovněž exportovány mimo evropské teritorium, včetně Japonska.
V České republice působí Bridgestone od roku 1994 a dodává sem kompletní řadu osobních, nákladních, motocyklových a zemědělských pneumatik značek Bridgestone, Firestone, Dayton a First Stop. Sídlo společnosti je v Praze.
Bridgestone CR, s.r.o.
Klimentská 46
110 02 Praha 1
Tel.: 226 220 330
Fax: 226 220 329
www.bridgestone.cz

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů