Středa, 24. dubna 2024

GE rozšiřuje své kapacity v Rusku, chce tak uspokojit stále rostoucí poptávku po energii

GE rozšiřuje své kapacity v Rusku, chce tak uspokojit stále rostoucí poptávku po energii

Společnost GE Energy dnes uspořádala slavnostní tiskovou konferenci, na níž oznámila zahájení výstavby nového Energetického technologického centra v Kalužské oblasti vzdálené 180 kilometrů jihovýchodně od Moskvy. Nové technologické centrum dále rozšíří kapacity GE v Rusku a umožní tak společnosti rozšířit škálu produktů a služeb dodávaných zákazníkům v Rusku a ve Společenství nezávislých států. Právě tito zákaznící usilují o modernizaci své energetické infrastruktury.

 

„Projekt společnosti General Electric v Kalužské oblasti je dalším důkazem toho, že zahraniční firmy a regionální úřady dnešního Ruska jsou s to navázat konstruktivní a produktivní spolupráci. Projekt je pro nás významný zejména jako příklad efektivní spolupráce v oblasti vyspělých technologií,“ říká guvernér Kalužské oblasti Anatolij Dmitrijevič Artamonov.

 

Společnost GE podepsala kontrakt na výstavbu technologického centra již v březnu 2009. Partnery tohoto projekty jsou vláda Kalužské oblasti, Rozvojová agentura Kalužské oblasti a magistrát města Kaluga.

 

Dnešního ceremoniálu zahájení výstavby se zúčastnil místopředseda správní rady GE a prezident a CEO GE Energy John Krenicki. Přítomni byli také guvernér Kalužské oblasti Anatolij Dmitrijevič Artamonov a další významní představitelé ruské vlády a americké ambasády.

 

Prvotní investice GE do kalužského střediska byla 30 milionů amerických dolarů. Nicméně do konce roku 2010, kdy se centrum otevře, by tato investice měla vzrůst na celkových 50 milionů.

 

„Produkty společnosti General Electric jsou oblíbené v mnoha zemích po celém světě u klientů, kteří oceňují kvalitu, spolehlivost, bezpečnost a pohodlí. Investoři s tak vynikající reputací jsou v naší oblasti vítáni,“ říká guvernér Artamonov. „Navzdory tomu, že ve středisku bude pracovat poměrně málo zaměstnanců, přesáhne investice 870 milionů rublů. Navíc jde o projekt velice významný, neboť to bude jediné centrum v Rusku, jež se bude zabývat opravou energetických komponent dodávaných GE. Chtěl bych jim popřát hodně štěstí. Vedení společnosti se může spolehnout na naši plnou podporu ve všech fázích realizace tohoto projektu.”

 

„Založení Energetického technologického centra dokládá naše odhodlání podporovat a investovat do modernizace ruské energetické infrastruktury a rovněž přispívat k dosažení cílů, jež si Rusko vytyčilo v oblasti energetické účinnosti,“ prohlásil Krenicki. „Kalužské centrum je posledním krokem v naší místní strategii v Rusku a díky němu budeme se svými špičkovými technologiemi a službami blíže svým zákazníkům v Rusku a v celém regionu Společenství nezávislých států.”

 

Krenicki poznamenal, že Energetické technologické centrum společnosti GE „rozšíří možnosti pro zaměstnání místních obyvatel a jejich proškolení na pozice v oblasti vyspělých technologií. Plánujeme, že ve středisku zaměstnáme na 50 až 75 vysoce schopných ruských inženýrů a obchodníků. Ti se budou moci účastnit našich špičkových školení i rozvojových programů. V tuto chvíli také zkoumáme možnosti odebírání produktů a komponent od regionálních dodavatelů.”

 

Společnost GE působí v Rusku od počátku 20. století a dnes zde nabízí kompletní škálu produktů a služeb pro energetický sektor, od těžby ropy a plynu až po výrobu elektrické energie. Instalovaná základna GE v Rusku a Společenství nezávislých států zahrnuje přes 560 plynových turbín a 660 kompresorů, 65 parních turbín a 800 jednotek dodatečného vybavení. Kromě toho bylo do Ruska dodáno přes 230 plynových turbín Jenbacher, a to v aplikacích sahajících od redukce plamene ve vrtech až po vysoce účinné kogenerační projekty.

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů