Čtvrtek, 25. dubna 2024

Vyhrajte v soutěži Zaostřeno na Moravské vinařské stezky!

Vyhrajte v soutěži Zaostřeno na Moravské vinařské stezky!

Až do konce srpna se mohou milovníci jižní Moravy a Moravských vinařských stezek zapojit do fotosoutěže s názvem Zaostřeno na Moravské vinařské stezky, kterou vyhlásil program Greenways Nadace Partnerství. Během září proběhne na internetových stránkách vinarske.stezky.cz hlasování a v říjnu budou vyhlášeni vítězné snímky. Hlavní cenou v soutěži je roční předplatné časopisu Peloton i se třemi speciály a cyklistický retrodres.  

„Zrovna letos slaví Moravské vinařské stezky deset let své existence. Za tu dobu se staly nejvyhledávanější sítí tematických cyklistických tras v republice,“ říká koordinátor programu Greenways Juraj Flamik. Zajímalo nás, jaké zážitky z Moravských vinařských stezek si vlastně cyklisté odvážejí. Díky fotosoutěži se o ně mohou podělit nejen s námi, ale i s ostatními příznivci jižní Moravy, kteří sem přijíždějí z celé České republiky,“ doplňuje ho Martin Gillár z Nadace Partnerství. Během několika dnů od vyhlášení soutěže již organizátorům přišlo několik snímků, které by se mohly ucházet o jednu z výher. Soutěžící posílají fotografie jak s cyklistickou tematikou, tak snímky zachycující momentky z vinných sklípků. „Nechtěli jsme soutěž zbytečně tematicky omezovat, a tak jediným kritériem snímků je místo jejich pořízení - Moravské vinařské stezky. Z kapacitních důvodů jsme omezili počet přihlášených fotografií od jednoho autora na dva snímky,“ vysvětluje Gillár.

Celý srpen lze fotky přihlašovat na internetové adrese www.vinarske.stezky.cz, kde během září proběhne internetové hlasování. To určí tři nejlepší fotografie, na jejichž autory čeká předplatné časopisu Peloton i se třemi speciály a cyklistický dres z limitované série Peloton. „Řídíme se mottem V Pelotonu jsou cyklisté vítáni, a protože dobře víme, jak skvělé má jižní Morava cyklostezky a jak moc je u cyklistů oblíbená, rozhodli jsme se do soutěže přispět hlavní cenou,“ říká šéfredaktor Pelotonu Martin Záruba. Další oceněné fotografie přinesou svým autorům lístky na podzimní Festival otevřených sklepů, který proběhne 17. a 18. října na Mikulovsku nebo praktického knižního Průvodce sklepními uličkami jižní Moravy. „Věříme, že cyklisté, vinaři i turisté se s námi všemi budou chtít podělit o své netradiční zážitky z Moravských vinařských stezek,“ shrnuje Martin Gillár.

 

Kontakt:   Martin Gillár, PR manažer programu Greenways, martin.gillar@nap.cz, 775 958 907

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů