Pátek, 29. března 2024

Letní FLORA OLOMOUC 2009 - Pozvánka do romantické zahrady

Letní FLORA OLOMOUC 2009 - Pozvánka do romantické zahrady

Už ve čtvrtek 20. srpna se brány Výstaviště Flora Olomouc otevřou zahradnické akci s nejdelší tradicí v ČR – letní etapě mezinárodní výstavy a veletrhu FLORA OLOMOUC. Výstava potrvá do neděle 23. srpna a brány výstaviště budou pro veřejnost otevřeny  denně od 9 do 18 hodin.

Hlavní květinová expozice v pavilonu A  ponese název „Romantická zahrada“. Velkou společnou výstavou květin vrcholícího léta  - jiřinek, růží, gladiol, lilií, trvalek, balkonovek i vodních rostlin  - se v  ní představí pěstitelé z Českého zahrádkářského svazu.

Pestrobarevnou paletu doplní na galerii pavilonu A exponáty soutěžního klání floristů  - letos soutěží v aranžování historických váz a bylinkových košů -  a také přehlídka léčivých, aromatických a kořeninových rostlin. Výstavu léčivek a kořenin českých pěstitelů, nabídku biokoření, bylinkových i ovocných čajů a tinktur, ale i odborné poradenství, přednášky, prodej rostlin, osiv, literatury, bylinných čajů a tinktur  připravuje pro zájemce Sdružení pěstitelů a zpracovatelů léčivých, aromatických a kořeninových rostlin PELERO CZ. Návštěvníci pavilonu se mohou těšit i na dobré rady v zahrádkářské poradně a  posezení  u cimbálu s moravským vínkem a prvním burčákem.

Zelený rám pestré kráse letních květin vytvoří expozice okrasných dřevin Svazu školkařů ČR   v pavilonu E. Novinkou letošní Flory bude  v pavilonu G  přehlídka letního ovoce. Ve stejném pavilonu uzavře letní výstavní nabídku expozice vřesů a trav doplněná dřevěnými plastikami výtvarníka Jana Naše s názvem „Andělé nad vřesovištěm“.

Na volných plochách výstaviště  čeká na zahrádkáře, chalupáře a kutily bohatá nabídka LETNÍCH ZAHRADNICKÝCH TRHŮ s prodejem květin, rostlinného materiálu, zahradnickými pomůckami a hobby potřebami. Pro návštěvníky budou zdarma otevřeny sbírkové skleníky výstaviště s exotickými zajímavostmi, botanická zahrada výstaviště a Univerzity Palackého a na scéně Samba je připravený zábavný doprovodný program s hudbou i módními přehlídkami.

Více na www.flora-ol.cz

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů