Pátek, 19. dubna 2024

Martin Cmíral je novým generálním ředitelem ČEZ Obnovitelné zdroje

Martin Cmíral je novým generálním ředitelem ČEZ Obnovitelné zdroje

Novým generálním ředitelem společnosti ČEZ Obnovitelné zdroje se stal Martin Cmíral, dosavadní manažer útvaru environmentální agendy ČEZ, a. s. Martin Cmíral se stane i jedním z jednatelů společnosti.

Martin Cmíral v čele společnosti ČEZ Obnovitelné zdroje nahrazuje předchozího generálního ředitele Josefa Sedláka, který od 1. května 2009 přešel do centrály ČEZ. Dosud byl vedením společnosti dočasně pověřen Libor Kičmer. "Jsem přesvědčen, že Martin Cmíral úspěšně naváže na dobrou práci svých předchůdců a že společnost pod jeho vedením výrazně poroste v České republice i v zahraničí a přispěje k naplňování environmentální strategie Skupiny ČEZ," sdělil výkonný ředitel Daniel Beneš.

"Do společnosti přicházím s vizí výrazně posílit rozvoj obnovitelných zdrojů ve skupině a integrovat je s dalšími oblastmi environmentálních investic, jako jsou investice do nových environmentálních technologií a kredity CO2. Společnost bych rád dostal co nejrychleji na úroveň srovnatelnou s evropskou konkurencí. Nejbližšími prioritami pro mě bude vybudovat kvalitní rozvojový tým," nastínil své plány Martin Cmíral.

Martin Cmíral má vzdělání v oblasti přírodních věd a financí. Doktorát získal na Australské národní univerzitě, kde studoval v letech 1994-1998. Ve Skupině ČEZ začal působit v roce 2006 na strategii obchodování s emisemi CO2. Od roku 2007 pracoval v divizi obchod jako manažer útvaru environmentální agendy a zodpovídal tak za řadu environmentálních projektů, zejména program akvizice emisních kreditů (JI/CDM). Před nástupem do ČEZ řídil české pobočky společností Vertis Environmental Finance a Biomass Technology Group.

Společnost ČEZ Obnovitelné zdroje, která patří do Skupiny ČEZ, vyrábí stoprocentně čistou a ekologickou energii. Dceřinou společností ČEZ, a.s. se stala od 1. 1. 2006. Zelenou energii vyrábí v 21 vodních elektrárnách (z toho 20 jsou malé vodní elektrárny) a ve svých záměrech počítá zejména s větrnou a solární energetikou, využitím biomasy a bioplynu.

Malé vodní elektrárny společnosti ČEZ Obnovitelné zdroje lze najít po celé České republice, například na Labi, Divoké Orlici, Berounce, Vydře, Chrudimce, Moravě a Svratce. Společnost samotná má sídlo v historické budově malé vodní elektrárny „Hučák“ v Hradci Králové, kde současně funguje loni v květnu otevřené nové informační centrum věnované výrobě elektrické energie z obnovitelných zdrojů.

Více informací o společnosti ČEZ Obnovitelné zdroje naleznete zde

www.cez.cz

Skupina ČEZ plánuje v následujících 15 letech investovat do rozvoje obnovitelných zdrojů energie celkem až 30 miliard korun. Cíle Skupiny ČEZ v oblasti rozšiřování výrobních  kapacit z obnovitelných zdrojů přímo souvisejí s cílem ČR vyrábět dle klimaticko-energetického balíčku EU v roce 2020 celkem 20 % energie z obnovitelných zdrojů.

Více informací o výrobě elektřiny z obnovitelných zdrojů v rámci Skupiny ČEZ naleznete zde

www.cez.cz
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů