Středa, 24. dubna 2024

Stav silnice v Ludkovicích ohrožuje vodní zdroj, kraj ji opraví

Stav silnice v Ludkovicích ohrožuje vodní zdroj, kraj ji opraví

Zlín - Zlínský kraj opraví silnici v Ludkovicích na Zlínsku. Kvůli jejímu havarijnímu stavu totiž hrozí únik ropných látek do vodárenské nádrže, jež zajišťuje pitnou vodu pro sedm obcí a část lázní Luhačovice. Investice si vyžádá téměř 90 milionů Kč. ČTK o tom dnes informovala Helena Mráčková z tiskového odboru Zlínského kraje.

Projekt počítá s úpravou více než čtyřkilometrového silničního úseku či vybudováním čtyř samostatných pruhů, takzvaných zálivů veřejné linkové dopravy. V plánu je také úprava stávajících sjezdů, napojení místních komunikací, osazení ocelového svodidla a nové dopravní značení.

"Podstatnou součástí stavby je vybudování odvodnění, které zamezuje průniku závadných kapalných látek do vodní nádrže Ludkovice," upřesnil náměstek hejtmana pro oblast dopravy Jaroslav Drozd. Stávající příkopy budou vyčištěny a upraveny, vyhloubeny budou i nové. Stavbaři je zaizolují, aby při případné ekologické havárii ropné látky nemohly proniknout do půdy.

V případě, že půjde vše podle harmonogramu, začne se silnice opravovat příští rok, úpravy potrvají do roku 2011. Část peněz na investici uvolní ministerstvo financí.

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů