Pátek, 29. března 2024

Tecco představuje nový ekologický papír

Tecco představuje nový ekologický papír

Společnost Tecco získala pro svůj papír EFI CertProof Paper 6225XF ekologický certifikát organizce PEFC

 

Ekologický papír Tecco

V tomto konkrétním případě certifikát PEFC zaručuje, že uvedený materiál nebyl vyroben ze dřeva nelegálně vytěženého v deštných pralesích Jižní Ameriky, Afriky či Asie. Deštné pralesy jsou právě nelegální těžbou každodenně nenávratně devastovány.

Změny na trhu - zákazníci mají nové požadavky


Podle aktuálních studií budou největší odběratelé tiskové produkce (např. reklamní agentury) klást stále častěji důraz na environmentální odpovědnost i při výběru nátiskových a tiskových médií. Proto budou postupně všichni dodavatelé donuceni nabízet stále více a více ekologicky certifikovaných produktů.

Rada PEFC (Programme for the Endorsement of Forest Certification) patří mezi největší nezávislé neziskové nevládní organizace a byla založena v roce 1999. Z pozice „třetí nezávislé strany" pomocí garancí a certifikací podporuje trvale udržitelné hospodaření v lesích.

PEFC nabízí záruku, že jím certifikované výrobky ze dřeva a papíru jsou vyrobeny v souladu se zásadami trvale udržitelného hospodaření v lesích.

O materiálu EFI CertProof Paper 6225XF Semimatt

Už ze samotného názvu „CertProof" vyplývá, že se v prvním případě jedná o papír, který je vhodný zejména pro certifikovaný digitální
nátisk. Barevným gamutem pokrývá ISO normu 12647-7 (norma popisující digitální nátisk), a je vhodný taktéž pro simulaci tisku přímých barev PANTONE.

Jedná se o polomatný papír s univerzálním použitím. EFI CertProof Paper 6225XF Semimatt je mikroporézní papír bez optických zjasňovačů, což minimalizuje vznik metamerie a snižuje chybovost při měření profilů papíru. Je vytvořený speciálně pro simulaci ofsetového a hlubotiskového tisku. Má velice široký barevný gamut, a díky tomu lze velmi dobře nátiskovat přímé barvy. Široký barevný gamut pokrývá ofsetové papíry typu tříd PT1, PT2 a PT3. Lze jej doporučit například pro inkoustové tiskárny: Epson Stylus Pro 4xx0, 7xx0 nebo 9xx0, Canon iPF 5x00, 6x00, 8x00 či 9x000, HP DJ Zx100 Serie a mnoho dalších profesionálních inkoustových tiskáren.

http://pcworld.cz

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů