Čtvrtek, 25. dubna 2024

Energetický miniblok

Energetický miniblok
V letošním roce představila firma Unzeitig Elektrotechnik GmbH z německého Ehringshausenu nový typ kompaktního sdruženého energetického bloku Green One. V rozmezí tepelného výkonu 8,2 až 12,5 kW obstarává současnou dodávku elektrické energie a tepla pro odběr v rodinném domě. Znamená to úsporu paliva, odlehčení zátěže životního prostředí a pokles nákladů pro majitele. Německé ministerstvo životního prostředí v tomto případě poskytuje příspěvek na náklady instalace. Nový výrobek je samostatný koenergetický blok, který obsahuje robustní čtyřtaktní vznětový motor, jenž může běžet na zemní plyn nebo motorovou naftu. Jeho inteligentní systém regulace zajišťuje optimální spotřebu energie s účinností přes 85 %. Stará se o trvalý nepřerušený chod motoru bez vypínání a opětného spouštění, což znamená minimální spotřebu paliva a nejmenší možné opotřebení.

Nespotřebované teplo lze ukládat ve vyrovnávacím zásobníku, přebytečný elektrický proud se dodává do veřejné sítě. Provozovatel může kdykoliv zjistit své skutečné provozní poměry jednoduchým spojením na internetu a má tedy stálý přehled o spotřebě a dodávkách proudu do veřejné sítě.

Miniblok Green One dodává energii při tepelném výkonu 12,5 kW a elektrickém výkonu 6,5 kW. Tento výkon je optimálně přizpůsoben celkové potřebě tepla standardního nebo dvougeneračního rodinného domu s obytnou plochou 140 až 250 m2 a roční spotřebě kolem 3000 kWh. Zásobování větších objektů však není problém, neboť dva nebo i větší počet bloků se může provozovat paralelně.
Zdroj:STAVITEL
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů