Sobota, 20. dubna 2024

Chemička Hexion u Těšovic sníží kvůli stížnostem hluk

Chemička Hexion u Těšovic sníží kvůli stížnostem hluk

Těšovice (Sokolovsko) - Sokolovská chemička Hexion Specialty Chemicals (HSC) sníží kvůli stížnostem hluk z provozu kompresorovny. Na nepříjemný hluk z továrny v těsném sousedství obce si někteří obyvatelé opakovaně stěžovali. Úpravy v provozu chce HSC provést v co nejkratší době. ČTK to dnes řekl mluvčí chemičky Pavel Kočí.

Nápravu požadoval od chemičky těšovický starosta Jiří Halberštát, který na stížnosti obyvatel upozornil vedení HSC už před několika týdny. Posléze se obrátil také na hygienickou stanici, aby intenzitu nepříjemného hluku změřila. "Musel jsem to řešit, lidé si stěžovali i na zastupitelstvu. Měření jsou už hotova, ale výsledky se ještě vyhodnocují," uvedl starosta.

Chemička úpravy v provozu kompresorovny udělá, ať budou výsledky měření jakékoliv, dodal Kočí. Podle něho způsobují hluk šroubové kompresory a HSC jeho úroveň čas od času monitorovala. "Hodnoty se pohybovaly na hranici přípustných norem. Přesto uděláme další zvukovou izolaci objektu, kde staré technologie postupně nahrazujeme novými," poznamenal.

Zdroj:ČTK
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů