Pátek, 29. března 2024

Náměstek Pelc zahájí v Liberci výstavu Ochrana přírody a krajiny v ČR

Náměstek Pelc zahájí v Liberci výstavu Ochrana přírody a krajiny v ČR

V úterý 29. září v 10:00 zahájí ve vestibulu budovy Krajského úřadu Libereckého kraje náměstek ministra životního prostředí František Pelc spolu s členem krajské Rady Jaroslavem Podzimkem a ředitelem Agentury ochrany přírody a krajiny ČR (AOPK) Františkem Pojerem výstavu Ochrana přírody a krajiny v ČR. Výstava je putovní, v Liberci potrvá do 4. října 2009 a bude veřejnosti přístupná denně od 8:00 do 17:00. Poté bude přemístěna do Českého Krumlova na 35. ročník MFF Ekofilm.

Výstavu připravila AOPK s cílem seznámit širokou veřejnost se základními principy, způsoby a povinnostmi ochrany přírody a krajiny v České republice, včetně jejích mezinárodních aktivit a přesahů.

Autorem výstavy je malíř, biolog, cestovatel a fotograf Jan Dungel, který propojil stručné česko-anglické texty s vlastními vědeckými ilustracemi živočichů a fotografiemi chráněných území, rostlin a živočichů, jejichž autory jsou nejen profesionální fotografové, ale i pracovníci státní ochrany přírody. Výstavu doplňují umělecké a krajinářské fotografie Bohumíra Prokůpka.

Osu výstavního projektu tvoří nové vydání DVD-ROM Ochrana přírody a krajiny v ČR, obsáhlého multimediálního díla o chráněné přírodě, nabízející jak poznání, tak i zábavu. Podrobné textové a mapové informace o našich národních parcích a chráněných krajinných oblastech doplňuje 2400 fotografií, film Natura Bohemica a zábavný výukový model.

Bližší informace podá Věra Dřevíkovská, AOPK ČR, tel.: 241 082 216, e-mail: vera.drevikovska@nature.cz.

Jakub Kašpar, tiskový mluvčí MŽP

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů