Čtvrtek, 28. března 2024

Mistr Vlastimil Harapes otevřel ekologickou zahradu DRAK

Mistr Vlastimil Harapes otevřel ekologickou zahradu DRAK

Herec a baletní mistr Vlastimil Harapes, patron organizace, slavnostně dnes spolu s krajským radním pro sociální věci a menšiny Pavlem Petráčkem a náměstkem primátopra Milanem Šírem druhou část ekologické zahrady o.s. D.R.A.K v Oblačné ul. 450, Liberec 1.

"Liberecký kraj uvolnil finanční příspěvek ve výši padesát tisíc korun na ekologickou zahradu Rozšíření se týká přírodních biotopů, vybudování chodníků, oprav přístupových schodů, vybudování zavlažovacího systému, nákupu a instalace lavic se stoly," uvedl Pavel Petráček, člen rady LK pověřený vedením resortu sociálních věcí a menšin.

"Vše bude využito ke vzdělávání v oblasti ekologické výchovy, k rozšíření přírodních biotopů v panelové zástavbě a ke spolupráci několika generací," doplnila Lenka Bobvošová z D.R.A.K.u s tím, že v revitalizaci zahrady bude jejich občanské sdružení pokračovat i v dalších měsících.

"Čeká nás také dokončení opravy budovy, prořezávání a kácení stromů a další opravy. První výsledky představíme v prosinci na sv. Barboru, kdy se tu opět sejdeme," dodala.

Zahrada bude otevřena vždy od pondělí do pátku od 8 - 16 hodin. Využívat ji mohou nejen pečující rodiny s dětmi, ale i senioři, zdravotně znevýhodněné osoby a spřátelené organizace sídlící v o.s. D.R.A.K.

"Tuto druhou část úpravy ekologické zahrady D.R.A.K. podpořily Krajský úřad Libereckého kraje, Statutární město Liberec, RWE Energie, a.s., Ligranit a.s. Liberec, 312. chemický prapor Liberec a Divizna ekologické středisko při ZOO Liberec," vypočítal Ladislav Kořínek předseda o.s. D.R.A.K. s tím, že finančně se také spolupodíleli ještě SM Liberec (81 000 Kč) a Severočeská plynárenská (40 000 Kč).

Mgr. Jiří Langer, KÚLK

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů