Čtvrtek, 25. dubna 2024

Vertis - První burzovní transakce s ERU kredity na Climexu

Vertis - První burzovní transakce s ERU kredity na Climexu

Včera v 16:22 byly zobchodovány na burze Climex Emisní redukční jednotky (ERU) v první vypořádané spotové transakci vůbec. Obchod byl vypořádán společností APX ENDEX, centrální protistranou burzy Climex. 1 000 jednotek ERU změnilo majitele za cenu 11.95 EUR.

Společnost Vertis Environmental Finance byla prodávajícím a STX Services kupujícím.

"V tuto chvíli je na trhu dostupné pouze omezené množství již vydaných ERU kreditů. Vertis je hrdý na fakt, že nabízí svým klientům ERU kredity jako alternativu k CER kreditům. Tato transakce je důležitým krokem k vyšší likviditě ERU kreditů," řekl Barna Barath, generální ředitel společnosti Vertis Environmental Finance.

"Jsme velmi šťastní za tento milník," řekl Axel Posthumus, generální ředitel burzy Climex. "Přestože se předpokládá, že objem zobchodovaných ERU kreditů bude nižší než jiných karbonových produktů, chceme naším členům nabídnout plnou škálu produktů a služeb a proto jsme velmi spokojení za provedení vůbec první burzovní transakce s ERU kredity."

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů