Čtvrtek, 28. března 2024

35. ročník MFF Ekofilm také na Přírodovědecké fakultě Jihočeské univerzity

35. ročník MFF Ekofilm také na Přírodovědecké fakultě Jihočeské univerzity

Od 5. do 11. října 2009 se v Českých Budějovicích a v Českém Krumlově koná 35. ročník Mezinárodního filmového festivalu o životním prostředí, přírodním a kulturním dědictví - Ekofilm 2009. Některé festivalové akce se uskuteční také v Třeboni a Kinobus Ekofilmu navštíví vybraná jihočeská města. Hlavním tématem letošního ročníku festivalu jsou změny klimatu a jejich souvislosti.
Do soutěže MFF Ekofilm je letos přihlášen dosud rekordní počet filmů - 225 snímků ze 40 zemí světa, z toho 69 pochází z České republiky. Festival bude probíhat od 5. do 8. října v Českých Budějovicích především v kině Kotva a na Přírodovědecké fakultě Jihočeské univerzity. Stejně jako v předchozích ročnících nabídne Ekofilm kromě soutěžních filmů také další promítání zajímavých snímků, semináře, besedy, výstavy, koncerty a jiné doprovodné akce.

Odborný program na Přírodovědecké fakultě Jihočeské univerzity vzniká ve spolupráci se studenty PřF JU, jsou připraveny projekce spojené s přednáškami a besedami. V pondělí 5. října byl program zahájen Cyklojízdou ekofilmu, která startovala u Přírodovědecké fakulty. Ve stejný den se uskuteční beseda s ministrem životního prostředí. V úterý 6. října bude následovat diskusní panel o Šumavě, ve středu 7. října se bude diskutovat na téma zahraničních rozvojových projektů a na čtvrtek 8. října je připraven workshop Krajina. Na Přírodovědecké fakultě JU budou k vidění také dvě výstavy: Švýcarskem po stopách změn klimatu a Prima klima.

Všechny festivalové pořady jsou určeny pro veřejnost. Vše o festivalu najdete na internetových stránkách www.ekofilm.cz.

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů