Pátek, 29. března 2024

Ve Valašských Kloboukách začalo krajské kolo Ekologické olympiády

Ve Valašských Kloboukách začalo krajské kolo Ekologické olympiády

Ve Valašských Kloboukách dnes začalo krajské kolo Ekologické olympiády, která tu potrvá až do soboty. že Akce se účastní studenti středních škol Zlínského kraje.

Z okresních kol se nominovalo 11 týmů, které nyní v testových otázkách i při práci v terénu musejí prokázat své znalosti o životě ptáků, letošní téma totiž zní Ptactvo nejen na Valašsku. Několikadenní soutěžní soustředění bude doprovázeno zajímavými doplňujícími aktivitami, odbornými přednáškami i společenským programem.

Teoretická část prověří znalosti, zatímco praktická část olympiády bude na studenty klást kreativní požadavky. Budou totiž řešit týmový úkol s tématem využitelnosti v ochraně přírody. V doprovodném programu jsou připravovány dvě přednášky, dále také odchyt a kroužkování ptactva ve volné přírodě, ukázky práce s dravci nebo identifikace ptačích hlasů.

"Vítězné družstvo bude Zlínský kraj reprezentovat v národním kole soutěže," dodala organizátorka Pavlína Kolínková. Ekologickou olympiádu připravují Český svaz ochránců přírody Kosenka, Gymnázium Valašské Klobouky, Střední odborné učiliště Valašské Klobouky a Město Valašské Klobouky.


Autor / zdroj: Mediafax
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů