Pátek, 29. března 2024

Když koupel, tak v dešťovce

O ekoznačky je mezi hoteliéry zájem. Jsou dobrým marketingovým nástrojem.

Když koupel, tak v dešťovce

Preferujete zelený přístup k životu? Pak vám pobyt v hotelech, v nichž se netřídí odpad a plýtvá vodou i energiemi, patrně příliš dobře nedělá. Nezoufejte.

I v Česku najdete ubytovací zařízení, která vás pohostí >>ekologickyV různém stadiu poskytování informací, prověřování, jak jsou hotely schopné kritériím vyhovět, běží nyní řízení u dalších šesti až sedmi hotelů,>Chtěl jsem vybudovat hotel, který bude stát na principech šetrného přístupu k životnímu prostředí. Je to moje přesvědčení,>Nejdéle mi trvalo seznámit se s podmínkami, za kterých je možné značku obdržet. Samotné úpravy trvaly jen několik měsíců,>Týkají se například hospodaření s energiemi, vodou, odpady, poskytováním služeb v hotelu, jeho obecným systémem řízení, poskytováním informací,>Rozhodl jsem se, že svou vizi uskutečním jinde,>Tentokrát půjde skutečně jen o kosmetické úpravy. Počítám, že nebudou trvat déle než měsíc,>Hotel už v tuto chvíli například odebírá zelenou energii a má vlastní čističku.
ekokempem.
kemp.br / br / >Jezdil jsem v tu dobu pracovat do Rakouska, kde už tehdy bylo šetření energiemi a také třídění odpadu naprosto běžné,>Zjistili jsme tehdy, že vlastně naprostou většinu kritérií splňujeme a můžeme se o certifikát ucházet,>Náklady na stavbu pasivních budov jsou obecně o deset procent vyšší než u staveb klasických, ale díky energetickým úsporám se rychle vracejí,>Jezdí k nám ale i turisté, cyklisté, rodiny s dětmi, senioři, firmy na školení nebo školáci,>Izolaci máme například vybudovanou ze slámy a pokoje zařizujeme ekologicky šetrnými výrobky,>ekologickydevatera bylinekJe to mé přesvědčení. Chci podporovat region, ve kterém žiji, to znamená Šumavu,>Nenapadlo by mne například dovážet potraviny z jiných krajů, nebo dokonce ze zahraničí. Hostům vždycky nabídnu to, co vypěstovali zemědělci v okolí.

Zdroj:EKONOM
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů