Čtvrtek, 28. března 2024

Voda v rybnících se vařila

Voda v rybnících se vařila

Krašovice, Podmokly - Rybáři o víkendu lovili rybníky v Krašovicích a Podmoklech.

Krašovický rybník se v sobotu ráno koupal v mlze, na jeho hrázi stály desítky lidí a rybáři ve vodě mezi sebou drželi síť se stovkami ryb uvnitř. Kapři, amuři, candáti, jelci, okouni, plotice... všechny ryby musely z vody ven. Výlov byl velkou atrakcí.

Rybáři vodu vypouštěli od časného rána, její šupinaté obyvatele začali do kádí přemisťovat kolem deváté hodiny. Bylo jich téměř 150 metráků, některé kusy byly úctyhodné.

"Musel jsem se sem přijet podívat. V létě jsem tady byl na přejezdech přes lávku a zajímalo mě, jaké ryby tady mohou mít. A doopravdy zírám - voda se tady úplně vaří, co jich je," říkal fotografující Leoš Tupý z Plzně s tím, že jediné, co mu na výlovu vadí, je brzké vstávání.

Kdo si na ranní budíček nestěžoval, to byli bráchové Daniel a Dominik Jelínkovi z Tlucné. Břeh obcházeli v gumákách a s podběrákem. "Budeme vytahovat menší ryby, které v síti neuvíznou. Okouny a plotice hlavně," říkali nadšení kluci.

Ve stejnou dobu lovili rybáři z Třemošné rybník v Podmoklech nedaleko Úněšova. "Mělo tu být původně 60 metráků ryb, ale je jich méně - jsou menší," vysvětloval předseda spolku Karel Kobza. "Kapry, líny, candáty a štiky, které jsme vylovili, teď budeme nasazovat do dalších rybníků - například do Víseckého v Trnové nebo na Oprám ve Zruči," konstatoval Kobza.

Zdroj:Plzeňský deník
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů