Pátek, 29. března 2024

Ministerstvo životního prostředí vydalo Příručku pro ohlašování do integrovaného registru znečišťování za rok 2009

Kromě popisu vzniku ohlašovací povinnosti, rozsahu ohlašovaných údajů a způsobu plnění ohlašovací povinnosti, příručka obsahuje obecné i praktické příklady, které napomohou provozovatelům k lepší implementaci požadavků právních předpisů.

Ministerstvo životního prostředí vydalo Příručku pro ohlašování do integrovaného registru znečišťování za rok 2009

Ministerstvo životního prostředí ve spolupráci s CENIA, českou informační agenturou životního prostředí, vydalo Příručku pro ohlašování do integrovaného registru znečišťování za rok 2009. Příručka představuje komplexního průvodce provozovatele při plnění ohlašovacích povinností do integrovaného registru znečišťování (IRZ) vyplývajících z účinných právních předpisů (zákon č. 25/2008 Sb., nařízení 166/2006/ES a nařízení vlády č. 145/2008 Sb.).

Příručka pro ohlašování do IRZ za rok 2009 je v elektronické podobě zveřejněna na stránkách http://www.irz.cz/dokumenty/irz/IRZ_ohlasovani_2009.pdf.

Příručku (v listinné podobě nebo na CD) je možné na základě žádosti bezplatně obdržet od odboru integrované prevence a IRZ MŽP (Eva.Vejtrubova@mzp.cz). Počet kusů i CD je omezen.

Další informace najdete na http://www.irz.cz

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů