Čtvrtek, 28. března 2024

Plavební komora Bělov a její vliv na životní prostředí

Plavební komora Bělov a její vliv na životní prostředí

ZLÍN - Ředitelství vodních cest ČR představilo záměr prodloužení významné dopravní vodní cesty Baťův kanál z Otrokovic do Kroměříže, čímž by došlo k propojení dvou v současnosti oddělených vodních úseků. Proplutí dnes brání jez Bělov, který chce investor překonat výstavbou nové plavební komory umožňující proplavování turistických plavidel a malých osobních lodí. Podle parametrů stávající vodní cesty by v souladu s platnou legislativou vybudované propojení spočívalo v délce 790 metrů.

Krajský úřad Zlínského kraje obdržel od Ministerstva životního prostředí ČR informaci o zveřejnění dokumentace vlivů uvedeného záměru na životní prostředí, veřejnost se tedy mohla a stále ještě může detailně seznámit s konkrétními dopady výstavby nové plavební komory Bělov na řeku Moravu, život v ní a kolem ní.
Krajský úřad zveřejnil informaci o uvedené dokumentaci na úřední desce v období od 31. prosince 2009 do 18. ledna 2010. Dokumentace je k dispozici na odboru životního prostředí a zemědělství Krajského úřadu Zlínského kraje (Baťův mrakodrap, 11. patro, dveře č. 1136), kde do ní lze nahlédnout, činit si výpisy, opisy, popřípadě kopie. Dále je možné do dokumentace nahlédnout v Informačním systému EIA na internetových stránkách Cenia (http://www.cenia.cz/eia) a na stránkách Ministerstva životního prostředí (http://www.env.cz/eia), kód záměru MZP236.
Po pročtení a prostudování dokumentace o vlivech záměru vybudování Plavební komory Bělov na životní prostředí může každý posílat své připomínky k této dokumentaci formou písemného vyjádření adresovaného přímo Ministerstvu životního prostředí ČR, odboru posuzování vlivů na životní prostředí, Vršovická 65, 100 00 Praha 10 - Vršovice a to v termínu do 30. ledna 2010.

Zdroj: www.kr-zlinsky.cz

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů