Pátek, 29. března 2024

VAIO NW: Ekologický notebook pre prácu aj zábavu

VAIO NW: Ekologický notebook pre prácu aj zábavu

Notebook VAIO série NW bol navrhnutý pre jednoduché používanie a zábavu - či už doma alebo na cestách. K vlastnostiam výrazne zjednodušujúcim prácu patrí možnosť prepojenia k HD TV prostredníctvom HDMI kábla a tiež funkcia "Quick Web Access", ktorá umožňuje rýchly prístup k web stránkam do 15 sekúnd od vypnutého stavu. VAIO NW je tiež ideálny pre ľudí, ktorí chcú zvýrazniť svoj ekologický životný štýl notebookom vyrobeným výhradne z ekologických materiálov.

Harmonický dizajn a funkcie
Dizajn notebooku VAIO série NW má unikátnu a jemnú textúru, ktorou sa vyznačuje jeho vonkajšia aj vnútorná časť. Dotyk pripomína vlniacu sa vode alebo drevo s jemnou kresbou. Priesvitnosť a preliačiny na povrchu touchpadu nemajú "len" estetický zmysel, ale tiež pozitívny vplyv na zníženie trenia a umožňujú pohodlnejšie použitie touchpadu. Akonáhle začnete písať, tak sa na vlastnej koži presvedčíte akú významnú úlohu zohráva premyslené rozmiestnenie klávesov, ich odozva, ergonomický tvar a symbióza medzi pozíciou opierky na ruky a klávesnice.

Nad klávesnicou sa nachádzajú tlačidlá pre prístup k praktickým funkciám. Tlačidlo "WEB" umožňuje okamžitý prístup k super-rýchlemu internetovému prehliadaču. Po stlačení tohto tlačidla získate za pár sekúnd online prístup - a to bez nutnosti úplného zapnutia vášho PC. A nezískate len štandardný prístup, ale tiež oceníte rýchlosť akou si budete môcť pomocou prehliadača zobrazovať web stránky. Ďalším praktickým tlačidlom je tlačidlo "DISPLAY OFF". Jeho stlačením vypnete displej, čím šetríte energiou najmä keď chcete na vašom notebooku VAIO napríklad počúvať hudbu.

Ohľaduplnosť k životnému prostrediu
Tlačidlo "DISPLAY OFF" a splnenie prísnych kritérií normy ENERGY STAR 5.0 sú najvýznamnejšími aspektmi notebooku VAIO série NW z pohľadu životného prostredia. Okrem toho sa však notebook série NW vyznačuje aj ďalšími environmentálnymi vlastnosťami: niektoré jeho časti sú vyrobené z recyklovaných plastov, objem použitého obalového materiálu bol znížený až o 25 percent v porovnaní s materiálom použitým pri modeli s 15,4" displejom z roku 2008 a podiel recyklovaného materiálu pri jeho výrobe je až 98 percent.

Technologicky zdatný
Notebooky VAIO série NW21 disponujú veľkým pevným diskom s kapacitou až 500 GB, ideálnym pre ukladanie multimediálnych súborov, a sú vybavené operačnou pamäťou o veľkosti 4 GB, ktorá zabezpečuje rýchly prístup k súborom a bezproblémový chod viacerých aplikácií naraz. Ich 15,5" širokouhlý displej s pomerom strán 16:9 vyrobený technológiou X-black LCD od spoločnosti Sony umožňuje reprodukciu plných živých farieb a krištáľovo čistých detailov.

Jednoduchý prístup k zábave v HD kvalite
Notebook VAIO NW toho ponúka oveľa viac. Ak chcete prehrávať a zdieľať obsahy na veľkej obrazovke HD televízora, môžete ho k nemu jednoducho pripojiť jediným káblom prostredníctvom HDMI výstupu, ktorý prenáša súčasne obrazové aj zvukové signály. Táto funkcia zjednodušuje konektivitu a prináša viac zábavy pri vychutnávaní si vášho domáceho videa alebo prezentácií fotografií v HD kvalite.

Zdroj: TS Sony

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů