Pátek, 19. dubna 2024

Vysněná protihluková stěna v Drysicích bude delší

Vysněná protihluková stěna v Drysicích bude delší

Drysice - Letitá snaha o výstavbu protihlukové stěny v Drysicích začne snad už v dohledné době. Neúnosná situace s hlukem z rychlostní silnice R46 se podle místostarostky Drysic Jarmily Procházková snad konečně zlepší.

Stěnu mají silničáři budovat v souvislosti s výstavbou křižovatky u Drysic, kde jsou nevyhovující nájezdové a výjezdové pruhy. "Intenzivně jednáme s Ředitelstvím silnic a dálnic. Velmi brzy proběhne územní řízení na výstavbu. Se samotnou stavbou se podle našich informací počítá v roce 2012 v návaznosti na problematickou křižovatku. Místní si určitě oddechnou, ten hluk je opravdu nepříjemný," uvedla Procházková.

Letitá snaha o vybudování protihlukových stěn tak nyní přinesla ovoce. Mezi obcí a silničáři navíc došlo i ke kompromisu o délce stěny. Drysičtí ji požadovali delší především kvůli nově vznikající lokalitě Dolní Vinohrady, ve které vznikají nové rodinné domky. Silničáři ji chtěli postavit jen po konec dědiny. "Logicky jsme chtěli zmírnit dopad hluku i pro naše nové obyvatele. Nakonec bude stěna dlouhá devět set šedesát metrů, tedy oproti plánu zhruba o tři sta metrů delší," oznámila Procházková.

Zdroj: Vyškovský deník

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů