Sobota, 20. dubna 2024

Nabídka a poptávka EKOtechnologií

Tato rubrika je připravována ve spolupráci s Technologickým centrem Akademie věd ČR - skupinou transferu technologií, která v rámci celoevropské sítě Enterprise Europe Network zprostředkovává transfer technologií českým subjektům.

Nabídka a poptávka EKOtechnologií

Poptávka po technologiích:

Ekologický generátor elektrického proudu za jízdní kolo

Ref.: 09 FR 37M3 3FZZ

Francouzská firma expedující kávu z přívěsu taženého jízdním kolem hledá mobilní ekologický zdroj elektrické energie pro napájení přívěsu. Zdroj musí být nezávislý a musí dodávat elektřinu z obnovitelných zdrojů: stejnosměrný generátor nebo solární panel. Baterie, převodník a ostatní komponenty musí být konstrukčně rovněž integrovány do zdroje proudu. Firma hledá partnera, který by dodal buď celý systém nebo komponenty hledané technologie.

Zpracování odpadních kabelů

Ref.: 09 PL 61AJ 3FT6

Polská firma hledá systém zpracování odpadních kabelů z elektrického a elektronického odpadu. Firmu zvláště zajímá technologie přesné separace kovů a plastů, např. oddělení hliníku a mědi i v případě, že je kabel vyroben z obou kovů. Výkon zařízení by měl být okolo 1 tuny za den. Firma hledá dodávku a instalaci zařízení na klíč.

Nabídka technologií:

Dřevěná střešní konstrukce

Ref.: 09 LT 57AB 3FDZ

Litevská firma vyrábějící ekologické dřevěné srubové domy vyvinula nový způsob vzájemného spojování kmenů a novou střešní konstrukci. Předpřipravená střešní konstrukce se hodí pro naplnění zeminou a zasazení rostlin nebo travních semen. Taková konstrukce střechy zajišťuje stabilitu srubové stavby a chrání ji proti deformacím. Firma hledá zájemce o obchodní spolupráci a dodávku technologie.

Ekologicky příznivý protipožární materiál

Ref.: 09 DE 76DW 3EQ4

Německá firma vyvinula inovativní a vysoce odolný anorganický protipožární materiál, ekologicky příznivý a zároveň netoxický. Funkčnost materiálu je založena na nové generaci spékané vnější vrstvy (zhuštění) materiálu a na uvolňování vodní páry ve spolupráci s vnitřní vrstvou. Firma hledá partnery z průmyslu pro adaptaci materiálu specifickým podmínkám a technickou spolupráci.


Digi-systém pro účtování a distribuci tepla a energie

Ref.: 09 RU 86FG 3FYK

Ruské technologické centrum z Moskvy vyvinulo systém pro individuální účtování dodávek tepla a elektrické energie. Systém je založen na bezdrátové technologii a může být instalován beze změn na distribučních sítích. Centrum hledá partnery pro technickou spolupráci a komerční smlouvu.


Výuková hra zaměřená na úspory energie

Ref.: 09 IT 55Y2 3FSR

Italská firma vyvinula výukovou hru pro mladé lidi zaměřenou na úspory energie. Vychovává hráče, například žáky ve škole, k ekologickému myšlení prostřednictvím zajímavé hry se vzrůstající složitostí. Firma hledá partnery za účelem dalšího rozvoje hry či licenční smlouvy.

Technologie pro extrakci zinku během recyklace použitých pneumatik

Ref.: 09 HU 50R7 3EHK

Maďarská firma vyvinula technologii pro extrakci zinku při procesu recyklace pneumatik. Hlavní výhodou je ekologické využití odpadu z pneumatik. Technologie je především vhodná pro recyklační závody zpracovávající pneumatiky. Firma hledá vhodné partnery z oblasti průmyslu a výzkumu pro další využití materiálů způsobujících podobné potíže jako odpad a průmyslový prach nejen z pneumatik.

Kontakt: Ing. Jiří Janošec, Ph.D., tel.: +420 234 006 136, e-mail: janosec@tc.cz, www.enterprise-europe-network.cz

Dalších více než 4 000 nabídek a přes 900 poptávek po inovačních technologiích a inovačních řešeních lze nalézt zdarma pomocí fulltextového vyhledávání v angličtině na webu projektu Enterprise Europe Network: www.enterprise-europe-network.cz

Zdroj:Technik
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů