Čtvrtek, 28. března 2024

Praha 1 chce zavést další ekologický minibus

Praha 1 chce zavést další ekologický minibus

Radnice Prahy 1 navrhuje, aby po trase Staroměstská - Těšnov jezdil ekologický minibus. Trasa je dlouhá 4,6 kilometru a zahrnuje 18 zastávek, celkem je připraveno šest návrhů.

První městská část chce navázat na měsíční úspěch minibusové ekologické linky 292, která spojuje Malostranské náměstí a Nemocnici Pod Petřínem. "Po měsíci provozu pilotní linky číslo 292 a jednoznačně pozitivních zpětných vazeb, jak od obyvatel, tak i podle provozovatele, tedy dopravního podniku ohledně vytíženosti této linky, jsme řekli ano další lince," řekl starosta Prahy 1 Filip Dvořák.

Rada Prahy 1 schválila zadání malé zakázky společnosti Metroprojekt, která by podle jeho slov měla v návaznosti na historickou studii městské části z roku 2006 udělat projektovou dokumentaci a celkovou přípravu pro tuto linku na pravobřežní části Prahy 1.

Nejlepší variantou je podle starosty linka, která by jezdila až ke stanici tramvaje Právnická fakulta. "Další variantou je, že by linka zajížděla na Mariánské náměstí nebo do Křížovnické ulice," zmínil Dvořák další možnosti.

Měly by se zachovat 15minutové intervaly mezi jednotlivými spoji, ačkoliv je to delší trasa. "Trasa linky číslo 292 je dlouhá 1,8 kilometru a má čtyři zastávky," doplnil Dvořák a připomenul, že se v případě druhého minibusu jedná o daleko náročnější projekt.

Předchůdce druhého minibusu, pilotní linka číslo 292 jezdí od 13. ledna letošního roku a za jeden pracovní den přepraví podle informací radnice 534 cestujících. Pořizovací cena minibusu je devět milionů korun a na jedno nabití ujede podle výrobce 160 kilometrů.


Autor / zdroj: Mediafax
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů