Pátek, 29. března 2024

CzechInvest rozdělí firmám dotace z evropských fondů

CzechInvest rozdělí firmám dotace z evropských fondů

Od března do června rozdělí agentura CzechInvest mezi tuzemské firmy ve čtyřech dotačních programech více než sedm miliard korun evropských dotací. Žádosti o spolufinancování projektů mohou společnosti posílat od 1. března, informoval CzechInvest.

Tři miliardy korun poputují na úspory energie a alternativní zdroje v programu Eko-energie. "Podpoří například využití odpadní energie při výrobě, modernizaci zařízení na výrobu energie nebo zateplení výrobních budov a kanceláří. Malé a střední podniky mohou získat podporu i na využití obnovitelných a druhotných energetických zdrojů, jako třeba vody nebo biomasy," uvedla pověřená generální ředitelka agentury CzechInvest Alexandra Rudyšarová. Dotace z tohoto programu je možné získat v rozsahu 500 tisíc až 250 milionů korun.

Průmyslový výzkum a vývoj v České republice podpoří tři miliardy korun z programu Potenciál. Dotace od jednoho do sta milionů korun mohou spolufinancovat například založení nebo rozšíření vývojového centra společnosti, nově též výrobu prototypu.

Program Spolupráce - Klastry dotuje sdružování oborově nebo regionálně propojených firem v hodnotě tři až 80 milionů korun. Celkem v tomto programu rozdělí CzechInvest 750 milionů korun.

Prezentaci společností na veletrzích a výstavách v zahraničí mohou pomoci dotace od 300 tisíc korun z programu Marketing, který rozdělí celkem půl miliardy korun.

Dotační programy jsou součástí Operačního programu Podnikání a inovace, který mezi zpracovatelské podniky, centra sdílených služeb a technologická centra rozdělí v období 2007-2013 okolo 100 miliard korun.

Zdroj:Podniky a trhy
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů