Čtvrtek, 28. března 2024

Nominace do evropské ekologické ceny pro podnikatele

Nominace do evropské ekologické ceny pro podnikatele

The European Business Awards for the Environment - Evropská ekologická cena pro podnikatele je určena firmám, které v uplynulých dvou letech podnikly kroky ke zlepšení životního prostředí jakoukoliv formou, ať již prostřednictvím environmentálně šetrného produktu, inovačních procesů a technologií, mezinárodní nebo vícesektorové spolupráce nebo konkrétní akce ke zlepšení životního prostředí apod. Utkávají se v ní firemní zástupci 27 států EU plus Chorvatska a Turecka.

Výběr kandidátů na evropské ocenění exkluzivně v Česku organizuje neziskové sdružení Business Leaders Forum prostřednictvím Ceny zdraví a bezpečného životního prostředí. Úspěšnou účastí v jejích posledních dvou ročnících bylo do Evropské ekologické ceny pro podnikatele nominováno šest tuzemských firem. Je to Parabit Technologies, s.r.o. v kategorii Environmentální proces s projektem Asfaltový samolepicí pás PARAELAST FIX AL+G 30 pro protiradonovou a parotěsnou ochranu staveb. Do kategorie Environmentální výrobek byly nominovány 4 společnosti, a to Arrow line, a.s., s projektem Akumulátorová posunovací lokomotiva 710.201-5, Dvořák-svahové sekačky s.r.o. se svou svahovou sekačkou Spider ILD02, dále ENROLL CZ spol. s r.o. s IZO-BALL - směsí na bázi recyklovaného expandovaného polystyrenu a Rokospol a.s. s nově vyvinutou nátěrovou hmotou Detoxy color. Do kategorie Mezinárodní spolupráce se dostal již podruhé HYDROPROJEKT a.s., tentokráte s projektem Projektová dokum entace a výstavba přehrady Bawashaswar v Iráku.

Vyhlášení výsledků proběhne během 10. ročníku největší konference o evropské politice životního prostředí "Green Week" od 1. do 4. června 2010 v Bruselu. Letošní téma konference je biologická rozmanitost.

Podrobnosti na www.blf.cz

Zdroj:STAVITEL
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů