Pátek, 29. března 2024

Novým náměstkem sekce pro ochranu přírody a krajiny se stal dosavadní ředitel Správy národního parku Podyjí

Novým náměstkem sekce pro ochranu přírody a krajiny se stal  dosavadní ředitel Správy národního parku Podyjí

K dnešnímu dni se novým náměstkem ministra životního prostředí sekce pro ochranu přírody a krajiny stal dosavadní ředitel Správy národního parku Podyjí Ing. Tomáš Rothröckl. Na vlastní žádost odchází z funkce náměstek ministra RNDr. František Pelc, který bude nadále v resortu pracovat jako ředitel Agentury ochrany přírody a krajiny, odkud v září 2007 do funkce náměstka ministra přišel.

"Mám zájem, aby kontinuita práce v této sekci byla v rámci resortu zachována a proto jsem si vybral do funkce svého náměstka Ing. Tomáše Rothröckla, s jehož prací ve vedení NP Podyjí jsem dlouhodobě spokojený," říká k výměně náměstků ministr Jan Dusík. "Jsem rád, že František Pelc zůstává ve funkci ředitele AOPK, a resort tak nepřijde o jeho zkušenosti v oblasti ochrany přírody, kterých si mimořádně vážím, stejně tak jako osobnosti Františka Pelce."

Bývalý náměstek František Pelc ke svému působení na ministerstvu podotýká : "Odcházím na vlastní žádost s pocitem, že jsem svá předsevzetí naplnil. Povedlo se mi dokončit a prosadit novelu zákona 114/92 o ochraně přírody a krajiny, optimalizovat Národní program ochrany přírody a krajiny, prosadit seznam Evropsky významných lokalit NATURA 2000 ve vládě a zahájit projekt na vyhlášení několika nových chráněných území - NP Křivoklátsko, CHKO Kokořínsko a CHKO Soutok. Pro mého nástupce zůstávají k prosazení novely některých zákonů zaseknuté ve sněmovně - zákon o ochraně zemědělského půdního fondu a horní zákon. To je výzva do začátku jeho působení na úřadě."

Tomáš Rothröckl říká : "Na těsnější spolupráci s vedením resortu životního prostředí se těším a vítám možnost širšího působení v ochraně přírody v rámci celé České republiky. Práci zanechanou Františkem Pelcem beru jako svoji osobní výzvu a budu s kolegy velice rád pokračovat v daném trendu."

Dosavadní ředitel AOPK RNDr. František Pojer zůstává v Agentuře ve vedení útvaru dozoru nad národními přírodními rezervacemi, řízením Správy národního parku Podyjí je dočasně pověřen náměstek ředitele a vedoucí odboru péče o les Ing. Petr Vančura.

Zdroj:MŽP
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů