Pátek, 19. dubna 2024

Umění v odpadcích

Umění v odpadcích

Všimli jste si někdy, kolik vyprodukujete Vy jako osoba odpadu? Zkuste úaj sledovat zhruba jeden rok, tento pak vynásobte třemi. Proč třemi? To je totižmnožství, které s Vaším produktivním životem souvisí. Ne všechen odpad vytvoříte sami. Přidružený odpad neznáte? Environmentalisti by tento nazvali jinak, ale má jednoduché vysvětlení. Krabice mléka, kterou jste si koupili, protože si myslíte, že udělá něco pro Vaše zdraví, byla spolu s dalšími devíti přepravena buď v kartonové krabici nebo ve fólii, kterou Vy likvidovat nebudete. A tak je to se vším.

odpadky_nadrevocz_15

Nyní si na stůl vysypte obsah odpadkového koše a vytvořte umění. Prostě nějakou blbost, která Vám dá práci a kterou by pan Knížák lehce ironizoval. Tuto vyfoťte a pošlete mi ji. Já se rád o nejlepší kousky podělím.

Když budete dostatečně kreativní, můžete se zapsat do análů společnosti SAKO a.s., která se stará o můj odpad s láskou a péčí. Stejně tak mne každý rok o vánocích navštěvují její pochybní zaměstnanci a s nataženou rukou (nemáš bůra neš se chitnu ?) přejí příjemné prožití svátků. Vždy poděkuji a popřeji to samé. Bohužel s nepochopením, které následující rok má významný vliv na poloprázdnost, či poloplnost mé popelnice pět minut po odjezdu popelářů. Jo mají dobrou paměť. A já zase musím s odpaem kalkulovat, nebo využít sousedovic nádoby v době jejich nepřítomnosti.

Zdroj: nadrevo.blogspot.com

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů