Pátek, 19. dubna 2024

Doprovodný program Techagro

V rámci agrárních veletrhů Techagro, Animal Vetex a Silva Regina, které přivítá brněnské výstaviště v termínu 21.-25.března 2010, bývá vždy bohatý doprovodný program.

Doprovodný program Techagro

Jeho součástí je již 3. ročník Farmy John Deere, kde se představí asi dvacítka koní různých plemen u pavilonu Y a na volné ploše A.
Na co se můžete těšit? Pro všechny, kteří mají rádi koně, přijedou na výstaviště zástupci nejrůznějších plemen koní. Od miniaturního koně minippaloosy, přes strakaté painty, puntíkaté appaloosy, svalnaté quartery nebo silné černé strakáče-Irské koby.

Předvedou vám ukázky práce ve volnosti, kovbojské umění a překonávání nejrůznějších překážek, westernovou drezuru, práci s mladými koňmi v kruhové ohradě. Součástí programu budou i vzdělávací přednášky zaměřené tentokráte na bezpečné zacházení, dozvíte se něco o chovu koní a péči o ně, přípravě k ježdění a výcviku na nejrůznější účely. Budete moci nahlédnout do koňských stání a ti nejodvážnější se vyzkouší komunikační hry člověka a koně Equipoint přímo v aréně.
V kruhové ohradě se vystřídá elegance a rychlost, začínající mladí koně i ostřílení profesionálové, kovboji a upravené dámy v nablýskané výstroji.

Vrcholem bude jistě souboj partnerských koní, kteří ponesou barvy svého sponzora, partnera Farmy. Utkají se nad důmyslnými překážkami tzv.Trailu. Své koně do napínavé soutěže posílá např. červená Poštovní spořitelna, zelený John Deere, černý Budějovický Budvar, světle zelená Zoologická zahrada města Brna, červený Avion Shopping Park, žluté TECHAGRO, černý Budějovický budvar a vínová Sedmička. Kdo nejrychleji a nejšikovněji překoná nachystané překážky, získá vítězný pohár a slávu pro "svého partnera"?
Farma ovšem nezapomíná ani na ty nejmenší. Svezou vás poníci, kobové a nebo bryčky a oblíbené šlapací minitraktůrky John Deere, k dispozici bude v pavilonu Y i dětský koutek!
Součástí výstavy Techagro, Animal Vetex a Silva Regina bude Výstava hospodářských zvířat v pavilonu D. Najdete zde asi 100 kusů dobytka. Budete si prohlížet hovězí skot holštýnského, českého strakatého plemene a také mohutný a svalnatý masný skot. Nejlepší zástupci budou předvádění a získají ocenění šampionů výstavy a krásný pohár. V komentovaných přehlídkách se dozvíte více o tělesném rámci zvířat, jejich užitkovosti a naučíte se rozeznat ty nejlepší kusy.

Chybět nebudou ani prasata, ovce a kozy s neposednými mláďaty v nejrůznějších velikostech a barvách. V doprovodném programu budou opět předváděni s komentářem a ti nejlepší oceněni, uvidíte zpracování ovčí vlny i pestré výrobky z ní. Pro děti bude nachystán dětský koutek se soutěží Namaluj si zvířátko.
Pavilon Y také zaplní výstava fotografií "Koně pro životní prostředí"od Heleny Görnerové (*1975), které zachycují v systematické dokumentaci od r. 2002 specifický obor soužití člověka s koňmi - práci chladnokrevných koní, a to nejen při práci, ale taky jeho všedních povinnostech a odpočinku. Zajímavé jistě bude i zpracování fotografií do odolných "Fotoplachet" velkých formátů, které doplní prodej oblíbeného nástěnného kalendáře "Chladnokrevníci - koně pro životní prostředí".
Na Techagru bude pěkně živo, nezmeškejte proto jedinečnou příležitost vidět skutečně a zblízka zvířata, která ve městě jindy nepotkáte.

Tuto akci pro Vás připravují Equicom, zajištění propagace a reklamy, Czech Horse Production se postará opět o skvělý povrch v aréně, Šiklův mlýn, zábavní park, poskytne stan na stáje pro účinkující koně, Appaloosa Horse Club CZ a Western Riding Club ČR poskytnou záštitu a celým průběhem akce vás bude provázet Equiteam.

FARMA JOHN DEERE - volná plocha A, pavilon Y

Program denně 10-17 hod
o Přehlídka amerických koní appaloosa, quarter horse a paint horse a poníků
o Ukázky westernového výcviku koní a westernové show
o Předvádění zvířat a péče o ně
o Novinka - westernová soutěž partnerů - jízda zručnosti TRAIL
o Komunikační hry divák vs. kůň -Equipoint
o Ukázky zvířat Zoologické zahrady města Brna - adopce nových koní
o Předvádění malé mechanizace John Deere
o Semináře o bezpečnosti zacházení s koňmi
o Svezení pro děti na ponících a kobech
o Jízdy pony bryčkou ranče Helamir
o Jízdy dětí na šlapacích minitraktorech
o Dětský koutek JOHN DEERE v pavilonu Y
o Výstava fotografií "Koně pro životní prostředí"

Speciální odpolední program na podiu s neziskovými organizacemi
- vždy v době svezení dětí na koních (půlhodinový blok), 13.30, 15.00 a 16.30:

o Neděle 21.3. - Den s Nadačním fondem dětské onkologie Krtek
o Pondělí 22.3. - Den s Pomozte dětem!
o Úterý 23.3. - Den se Zoologickou zahradou města Brna
o Středa 24.3. a čtvrtek 25.3. - povídání o bezpečném zacházení s koňmi a soutěže pro děti o ceny

Partneři minifarmy

o STROM Praha, a.s. (John Deere)
o Poštovní spořitelna
o Budějovický Budvar
o Avion Shopping Park Brno
o Veletrhy Brno, a.s.
o Worm Music Production
o Zoologická zahrada města Brna
o Šiklův mlýn, zábavní park
o Sedmička
o Deník Právo
o equichannel.cz
o equipoint.cz
o ekozbozi.cz
o Western riding club ČR
o Appaloosa Horse Club CZ
o Restaurant Pizzan
o Jezdecké potřeby Ivan Obluk
o Bronislav ŠUP - přeprava koní a ZOO zvířat
o Keramika Kočka Pardubice
o Nadační fond Krtek
o Pomozte dětem!
o Oční optika Krouman

Organizátoři:

o EQUICom s.r.o. - hlavní organizátor
o Czech horse production s.r.o.
o Equifarm s.r.o.
o WRC JUJU Brno
o WRC Tony Hostěrádky

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů