Čtvrtek, 18. dubna 2024

Letos byl poprvé udělen titul EKO-Ámos

Letos byl poprvé udělen titul EKO-Ámos

Titulem EKO-Ámos se může pyšnit Bronislava Pechánková ze Šternberku na Olo-moucku. Letos se tato kategorie, v rámci udílení cen o nejoblíbenějšího kantora Zla-tý Ámos, vyhlašovala poprvé.
Odborná porota, složená ze zástupců Zlatého partnera EKO-KOM a.s., která tuto kategorii vyhlašuje, hodnotila především motivování dětí ke třídění odpadů a také účast kantora a jeho žáků na aktivitách spojených právě s touto problematikou.
Svůj titul EKO-Ámose získala oceněná učitelka Bronislava Pechánková zaslouženě. Žáky na ZŠ náměstí Svobody ve Šternberku učí nejen jak správně třídit odpady ale také, jakým způsobem se dají vytříděné odpady opětovně využít. Pro své žáky už také uspořádala módní přehlídku šatů vyrobených z materiálů, které se dají recyklovat.
Odborná porota vybírala ze sedmi nominovaných učitelek a hlavní cenu Zlatého Ámose včetně titulu Ámos sympaťák si nakonec odnesla paní Martina Čiklová ze ZŠ a MŠ v Mo-ravské Ostravě. Putovní koruna a žezlo tak zůstává v Moravskoslezském kraji. Předseda poroty Jan Cimický doplňuje: "Letos to bylo hodně těžké rozhodování, výkony byly mno-hem vyrovnanější než loni." Dále dětská porota přidělila titul Dětský Ámos 2010 paní uči-telce Miluši Šafářové, přítomní novináři jako svou Média Ámosku vybrali Romanu Vlkovou.

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů