Čtvrtek, 28. března 2024

ANI JEDNA POMLÁZKA NAZMAR aneb POMLÁZKA JE TAKÉ BIOODPAD

ANI JEDNA POMLÁZKA NAZMAR aneb POMLÁZKA JE TAKÉ BIOODPAD

Občanské sdružení Ekodomov a kulturní centrum Zahrada se rozhodly využít příležitosti a pro pomlázky, které o velikonočním pondělí "pohladí" těla mnoha žen, vymyslely další využití. Obyvatelé Jižního Města v Praze se mohou těšit na ojedinělý proutěný kompostér na bioodpad vyrobený právě z pomlázek.

Svou druhou šanci mohou pomlázky získat, přinesou-li je jejich majitelé do úterý 13. dubna na jedno ze sběrných míst - do Ekodomova či ekocentra Šárynka na Praze 6 nebo přímo do kulturního centra Zahrada na Jižním Městě. Zahrada s pomocí Ekodomova, který se dlouhodobě zabývá problematikou bioodpadů, pak vystaví proutěný kompostér, který usnadní sběr bioodpadu obyvatelům sídliště a dětem prakticky přibliží problematiku kompostování a návratu organické hmoty do půdy.
Sejde-li se pomlázek hodně, organizátoři najdou i další využití - jako stavební materiál budou použity v zahradě ekocentra Šárynka v Lysolajích či budou využity přímo na kompostování pod heslem "organické hmoty není nikdy dost".

Kontakt:
Pavla Kantnerová
pavla.kantnerova@ekodomov.cz
+420 777 149 313

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů