Úterý, 23. dubna 2024

Brňané mohou soutěžit o nejlepší video či komiks na téma ekologické dopravy

Brňané mohou soutěžit o nejlepší video či komiks na téma ekologické dopravy

Obyvatelé Brna se mohou zapojit do projektu Civitas Elan, v rámci kterého byla vyhlášena soutěž o nejlepší video či komiks na téma Čistá a kvalitní doprava v Brně.

Lidé tak mohou zachytit na video či v komiksu dopravu šetrnou k životnímu prostředí, například jízdu na kole, in-line bruslích, koloběžce či někoho, jak jde pěšky, jede městskou hromadnou dopravou nebo ekoautíčkem. "Soutěž startuje 1. května a potrvá do 15. srpna. Výsledky vyhlásíme a ceny předáme v rámci Evropského týdne mobility, který se bude konat od 16. do 22. září," sdělil mluvčí brněnské radnice Pavel Žára. Vítězné snímky či komiksy poslouží zároveň jako jedny z propagačních materiálů projektu Civitas Elan Brno.

Soutěž je určena všem zájemcům od pěti do sta let. Každý soutěžící může poslat maximálně jedno dílo, které svou délkou nepřekročí tři minuty u filmového snímku, nebo se bude skládat z maximálně dvaceti snímků u komiksu. Hodnotit se bude souvislost s danou tematikou, originalita a kreativita.

Soutěžní snímek by měl být ve formě na CD či DVD nebo v elektronické podobě ve formátu pdf, doc, avi a podobně. Hotové dílo je potřeba zaslat nebo osobně doručit na adresu Magistrátu města Brna, a to k rukám Lucie Humplíkové. Využít lze i e-mail civitas@brno.cz. "Obálka nebo předmět e-mailu, ve které bude soutěžní příspěvek odevzdán, musí být označena nápisem Letní soutěž se Civitasem a musí na ní být uvedeno dostatečné označení soutěžícího, aby nevznikly pochybnosti, který soutěžící daný příspěvek dodal," doplnil Žára.

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů