Pátek, 19. dubna 2024

Ochránci přírody navštíví Loket a okolí. Chcete jet s nimi?

Ochránci přírody navštíví Loket a okolí. Chcete jet s nimi?

Rokycanští ochránci přírody pořádají v sobotu 22. května první letošní zájezd a přidat se k nim může kdokoliv. Vypraví se dvěmi pohodlnými autobusy tentokráte do Lokte a Svatošských skal.
Sraz je již tradičně před sedmou hodinou ranní před rokycanským vlakovým nádražím. Odtud se po úvodním slově organizátorů vypraví do Lokte - jednoho z nejkrásnějších královských hradů u nás. Jeho historie sahá nejméně do roku 1234, přičemž první přestavba proběhla již v r. 1288. Dnešní podobu dostal až při přestavbách v období od r. 1390 do r. 1547. Na odpoledne je pro zpestření zařazena návštěva Svatošských skal, které představují chráněný přírodní výtvor vzniklý v Karlovarském žulovém masívu působením řeky Ohře s množstvím skalních pilířů, hranolů a jehlanů. Pozoruhodné skalní útvary byly vytvořeny postupným zvětráváním a odnosem granitových bloků, činností řeky i erozivním působením mrazu. Svými tvary připomínají svatební procesí a podle toho jsou i pojmenovány - například Ženich, Nevěsta, Muzikanti, Svědci. Bizarní tvary žuly byly roku 1933 vyhlášeny chráněným přírodním výtvorem, nyní národní přírodní památka. Zaujímají rozlohou 2 ha a jsou v nadmořské výšce 380 - 440m.
Máte-li tedy zájem neváhejte, neboť zbývá posledních několik míst v druhém autobuse. Cena zájezdu je stanovena na 250,- Kč a připomínáme, že s námi se za krásami naší vlasti může vydat kdokoli, tzn. i neregistrovaný člen Českého svazu ochránců přírody. Bližší informace získáte na tel. 603239922.

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů