Pátek, 19. dubna 2024

Děti z dětských domovů vysadily do Nového pralesa 400 buků a jedlí

Děti z dětských domovů vysadily do Nového pralesa 400 buků a jedlí

Liberec - Děti z dětských domovů v sobotu 22. 5. 2010 na Ještědském hřebeni sázely stromky. Předsevzaly si vysadit 400 sazenic a pomáhaly jim v tom i jejich opatrovatelé a dobrovolníci. Akci uspořádal Čmelák SPP (společnost přátel přírody) a občanské sdružení VESPOJENÍ, které vyhlásilo na koupi sazenic sbírku.
Děti a dobrovolníci svou celodenní prací podpořili ve střední Evropě unikátní projekt Nový prales, v jehož rámci Čmelák SPP vykupuje pozemky na Ještědském hřebenu a provádí na nich postupnou přeměnu nepřirozených smrkových monokultur na původní lesy plné života. Koordinátorka dobrovolníků Marta Satková si novou spolupráci s dětskými domovy pochvaluje: "Je to poprvé, kdy se na obnově lesa na Ještědském hřebeni podílejí děti z dětských domovů. Navíc tak zažívají i ekologickou výchovu v praxi a vidí, jak se staráme o les, a že příroda péči člověka opravdu potřebuje."
Akci svou dobrovolnickou prací podpořilo 40 dospělých a dětí, které přijely převážně z domova v Horních Počernicích. Jako odměna všem pomocníkům byl přichystán odpočinkový večer, na kterém vystoupil uznávaný karetní mistr a kouzelník Karel Marcolli.

Kontakt:
koordinátorka dobrovolníků Marta Satková, Čmelák SPP, tel: 777 749 373
Eliška Riedlerová, VESPOJENÍ o.s., tel: 737 718 531

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů