Úterý, 23. dubna 2024

Avia na Autotecu vytáhla tajný triumf v podobě ekologického vozu

Avia na Autotecu vytáhla tajný triumf v podobě ekologického vozu

Na největším tuzemském veletrhu nákladních užitkových vozidel vystavuje letňanská společnost Avia Ashok Leyland Motors (AALM) vedle dvou klasických dieselových vozů také elektrický vůz Smith Newton z Velké Británie, který je postaven na podvozku a s kabinou Avia. Tato ekologická automobilová novinka se vůbec poprvé oficiálně představuje široké odborné veřejnosti a v průběhu Autotecu ji Avia začne nabízet zákazníkům nejen v České republice.

"Elektrický vůz je významný projekt, který rozšiřuje portofolio naší produkce a spolupráci s výrobcem vozidel na plně elektrický pohon, britskou společností Smith. V současné době už vlastní sedm desítek vozidel s tváří značky Avia velké firmy v Americe, mezi nimiž jsou například Coca Cola nebo dopravci DHL a TNT," vyjadřuje se k budoucnosti autodopravy u nás výkonný ředitel společnosti AALM Marcus Pauels.

V současné době probíhají jednání o dodávky vozidel do dalších zemí střední a východní Evropy. Na českých silnicích ji v minulých týdnech společnost úspěšně odzkoušela a v běžném provozu by tak vozy mohly objevit výhledově už do dvou let.

Česká nákladní auta nemají konkurenci

Stejně jako ostatním výrobcům užitkových vozidel, i Avii se krize v loňském roce nevyhnula. Proto se její strategie zaměřila na expanzi na automobilové trhy po celé střední a východní Evropě. V dubnu se opět vrátila na ruský trh, otevřela zde sedm obchodních zastoupení, a úpěšně se prezentovala na veletrhu užitkových vozidel Comtrans v Moskvě.

"Chceme ukázat, že v České republice umíme vyrábět nákladní automobily, které si svou vysokou kvalitou v ničem nezadají s ostatními vozidly na trhu a v určitých technologiích je dokonce převyšují," dodává manažer marketingu společnosti AALM Michal Bačkovský. Avia je jediný výrobce nákladních automobilů, který poskytuje záruku na prorezavění karoserie 8 let. Kvalitu svých vozidel pak Avia ještě podtrhuje třemi roky záruky na celé vozidlo bez omezení kilometrů

V letošním roce chce Avia vyrobit a prodat více jak tisíc kusů svých vozidel. V prvním čtvrtletí letošního roku prodala 102 vozů a oproti loňsku, kdy se produkce dostala na historické minimum, narostl její prodej o téměř dvěstě procent.



Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů