Čtvrtek, 28. března 2024

Kancelářská budova Nordica Ostrava společnosti Skanska získala cenu za ekologii

Kancelářská budova Nordica Ostrava společnosti Skanska získala cenu za ekologii

Skanska Property Czech Republic, zkušený developer komerčních nemovitostí, oznámila, že její administrativní budova Nordica Ostrava získala Cenu odborné poroty za ekologii v soutěži "Stavba Moravskoslezského kraje 2009". Odborná porota vyhlašovala výsledky čtvrtého ročníku soutěže 14. června v rámci slavnostního galavečera v sále Divadla Antonína Dvořáka v Ostravě.

Po pečlivém nastudování dodaných materiálů objížděla odborná porota soutěžní stavby a přímo na místě hodnotila celkový architektonický výraz a zakomponování do okolního prostředí, kvalitu a jakost stavebních prací, vhodnost použití stavebních materiálů a výrobků. Členové poroty taktéž přihlédli na plnění funkčních požadavků a koncepční řešení stavby a rovněž na zvláštní přednosti stavby.

Vyhlašovateli a organizátory letošního ročníku soutěže jsou:

  • Svazu podnikatelů ve stavebnictví ČR
  • Česká komora autorizovaných inženýrů a techniků činných ve výstavbě
  • Moravskoslezský kraj
  • Obec architektů


Soutěž se koná pod osobní záštitou hejtmana Moravskoslezského kraje Jaroslava Palase.

"Udržitelným a energeticky účinným budovám se věnujeme již řadu let. Kancelářská budova Nordica Ostrava získala jako první budova v ČR od EU certifikaci GreenBuilding a velmi nás těší, že nyní získala také cenu za ekologii v soutěži Stavba Moravskoslezského kraje 2009," uvádí Britta Cesar, výkonná ředitelka společnosti Skanska Property Czech Republic. "Ekologicky vyspělé budovy jsou užitečné ve všech svých aspektech. Snižujeme dopad na životní prostředí a nájemci zároveň šetří své náklady za energie a využívají zdravější pracovní prostředí."

Nordica Ostrava spotřebovává o 30 % méně energie, než stanovují české normy. Budova, která je první kancelářskou budovou v České republice s certifikací programu EU GreenBuilding pro energeticky úsporné budovy, byla dokončena v roce 2009. Sedmipodlažní budova disponuje pronajímatelnou plochou zhruba 12 000 m2 vysoce kvalitních a flexibilních kancelářských prostor třídy A. Její umístění v okrajové části historického centra Ostravy na nároží ulic Českobratrská a Soukenická poskytuje vynikající napojení na městskou hromadnou dopravu a hlavní dopravní tepny.

Další informace o budově Nordica Ostrava najdete na www.nordicaostrava.cz.
Více informací o soutěži Stavba Moravskoslezského kraje 2009 najdete na www.stavbamsk.cz

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů