Úterý, 19. března 2024

Skanska Property a 1st International School of Ostrava zorganizovaly pro své školáky ekologicko-bezpečnostní seminář a výtvarnou soutěž na téma "Jak si představujete zelenou budovu"

Skanska Property a 1st International School of Ostrava zorganizovaly pro své školáky ekologicko-bezpečnostní seminář a výtvarnou soutěž na téma "Jak si představujete zelenou budovu"

Ostrava/Praha, 19. srpna - Skanska Property Czech Republic a 1st International School of Ostrava uspořádaly pro více než 70 žáků prvního a druhého stupně mezinárodní školy ekologicko-bezpečnostní seminář a výtvarnou soutěž. V rámci výtvarné soutěže dostali děti za úkol namalovat "Jak si představují zelenou budovu". Ekologicko-bezpečnostní seminář pak vedl nikdo jiný než sám "Bořek stavitel". Seminář se konal 18. června ve škole 1st International School of Ostrava a v prostorách kancelářské budovy Nordica Ostrava. Cílem celé iniciativy bylo seznámit děti s otázkami bezpečnosti, ekologie a udržitelných řešení, a zajímavým a interaktivním způsobem stimulovat jejich zelené uvažování.

Výtvarná soutěž probíhala od 17. května do 6. června a školáci prvního a druhého stupně ve věku od 6 do 15 let dostaly od svých učitelů za úkol nakreslit, jak si představují zelenou kancelářskou budovu. Výsledkem byla výstava 46 kreseb v přízemí kancelářské budovy Nordica - první zelené budovy v České republice. Hodnocení kreseb bylo součástí výročního večera organizovaného školou 1st International School of Ostrava pro své zaměstnance, rodiče a přátele školy v budově Nordica 17. června.

"Jsme společnosti Skanska vděční za péči a nasazení, se kterým nám pomohla zorganizovat tento seminář a celou ekologicko-bezpečnostní iniciativu," řekl Brett Gray, ředitel 1st International School of Ostrava. "Celé to báječně zapadá do studijních osnov mezinárodní školy jakou je ta naše. Skanska nám poskytla skvělou příležitost přinést zelené uvažování jako téma učení pro naše žáky."

zaci



Bezpečnostní seminář pro přibližně 70 dětí se věnoval dvěma hlavním tématům. Prvním tématem bylo staveniště, čím jsou tato místa pro děti nebezpečná a jak je pro pracovníky na těchto místech důležité nosit správné bezpečnostní a ochranné pracovní pomůcky. Druhá část prezentace zaměřené na bezpečnost se zabývala správným chováním v blízkosti frekventovaných ulic, křižovatek, přecházením ulic a největšími riziky pro děti na těchto místech. Po semináři o bezpečnosti následovala bezpečnostní procházka s dětmi v reflexních ochranných vestách z 1st International School of Ostrava do kancelářské budovy Nordica, kde byli žáci seznámeni s pojmy jako je opětovné použití, recyklace a zelené chování a myšlení.

"Udržitelným, energeticky úsporným budovám a zelenému vzdělávání se věnujeme již řadu let. Nordica Ostrava jako první budova v České republice získala certifikaci EU GreenBuilding a my jsme velice rádi, že jsme spolu se školou 1st International School of Ostrava měli možnost využít tuto zelenou budovu pro úžasnou výstavu kreseb z výtvarné soutěže a také k seznámení dětí s aspekty bezpečnosti a se zeleným uvažováním," řekla Britta Cesar, výkonná ředitelka Skanska Property Czech Republic.

Kresby z výtvarné soutěže "Jak si představujete zelenou budovu" byly vystaveny v přízemí budovy Nordica a oceněné dětské kresby byly nafoceny profesionálním fotografem v ateliéru. Nejlepší fotografie pak budou použity v rámci projektu Skanska Green Initiative. Následně budou obrazy opět vráceny škole 1st International School of Ostrava, kde budou znovu vystaveny.

Více informací o 1st International School of Ostrava najdete na webu www.is-ostrava.cz

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů